Taustaa:

Mari Tirroniemi

Olen Mari Tirroniemi, fitness-elämäntapaan hurahtanut alle kolmikymppinen nainen 😉 Ajauduin Tampereelle kesäkuussa 2003 töiden perässä opintojeni päätyttyä. Hämäläiseen perheeseeni kuluu lähinnä villakoiria (nurkissa) ja treeni pyykkiä, vanhempani ja siskoni asustelevat pohjoisessa. Aina sillointällöin mieleni tekisi lähemmäksi pohjoista, mutta ainakin vielä toistaiseksi työkavereiden painostuksesta asun ja vaikutan Tampereella. 

Luonteeltani olen aika rauhallinen ja suorapuheinen, ehkäpä pippurinenkin tarpeen vaatiessa… Toki välillä meno on vauhdikasta ja vaaratilanteitakin kavereiden kanssa riittää, mutta täytyyhän tätä askeettista elämäntapaa välillä hieman järisyttää 😉 Olen sosiaalinen ja tulen toimeen lähes kaikenlaisten ihmisten kanssa. Lisäksi olen erittäin kunnianhimoinen, ja jos minulla on jokin isompi haaste ja tavoite mihin pyrkiä, teen kaikkeni saavuttaakseni haluamani. Ehkä minussa on myös hiukan perfektionistin vikaa… Toisaalta nämä ominaisuudet tekevät minusta hyvän urheilijan, olen tinkimätön treeniohjelmassani sekä ruokavaliossani. 

Olen koulutukseltani tradenomi ja työskentelen suuressa kansainvälisessä yhtiössä. Olen kokopäiväisesti “kiinni”sekä puhelimessa että tietokoneessa. Työni on hyvin hektistä ja tavoitteellista, mutta hurtti huumori ja loistavat työkaverit pitävät minut liikkeessä. 

Olen käynyt kuntosalilla reilut viisi vuotta, joista pari ensimmäistä meni hapuillessa ja harjoitellessa mutu tuntumalla, ennenkuin ymmärsin pyytää apua joltain kokeneemmalta henkilöltä. Valmentajan avustuksella ruokavalioni laitettiin kuntoon ja treeneihin tuli jotain järkeä. Harrastin myös aiemmin juoksua omaksi ilokseni, mutta viidennen vuoden jälkeen vasen polveni sanoutui irti siitä sopimuksesta ja juoksut on juostu – ainakin pidemmät matkat. Jossain vaiheessa innostuin sitten punttailun ohessa potkunyrkkeilystä ja sehän vasta onkin hauska laji! Kunto pysyi hyvänä ja treenit olivat huipputehokkaita. Vuoden ahkeran potkujen treenauksen jälkeen tuli eteen valinta: haaveilin osallistuvani joskus body fitness kisoihin ja lihasta täytyi saada. Pikkuhiljaa ylikuluttava laji sai jäädä ja keskityin oleelliseen. 

Muita harrastuksia minulla ei juurikaan nyt ole, aika ei yksinkertaisesti riitä. Parina aamuna käyn uimassa ennen töihin menoa (on muuten erittäin virkistävä päivän aloitus) ja muutaman aamulenkin kävelen viikossa. Salilla käyn viikosta riippuen 4-5 kertaa.Viikonloppuisin kun on vapaata, on mukava käydä leffassa, ulkona syömässä ja viettää aikaa hyvien ystävien seurassa. Varsinainen “baarihiiri” en ole, mutta aina silloin tällöin tulee kausia, jolloin menojalkaa vipattaa. 

Näiden viiden “punttivuoden” aikana painoni on noussut n. 8 kiloa. Näytän aivan erilaiselta kuin aikojen alussa, positiivisessa mielessä. Rasvaprosentistani ennen treenailun aloittamista ei ole tietoa, mutta väittäisin sen valokuvien perusteella olleen korkeampi kuin nykyisin. Eli määrätietoinen työskentely salilla ja ruokavalio ovat tehneet tehtävänsä. 

Joulukuussa 2002 päätin aloittaa elämäni ensimmäisen kisadietin, tavoitteena kevään 2003 kisat. Dietti kesti 18 viikkoa. Lähtöpainoni oli 68 kg, joten lujasti oli töitä tehtävä. Dietti sujui varsin hyvin, milliäkään en lipsunut. Oli tietysti todella vaikeitakin hetkiä, varsinkin, kun sinä talvena oli ihan kohtuudella n. 30 asteen pakkasia, vaati lenkille lähtö todellakin urheilumieltä… aerobista tein aluksi kolmena aamuna viikossa, loppuvaiheessa joka aamu 75 minuuttia ja joka treenin päälle 30-45 minuuttia. Kiristyin huimasti, painoin lopulta 55 kg ja olin todella tyytyväinen. Kun karsinta kilpailut lähestyivät, alkoi perhoset vatsan pohjalla vaivata. Minulla ei ollut mitään odotuksia, ajattelin vain että kunhan en jää viimeiseksi niin hyvin menee. Suureksi järkytyksekseni voitin Lahden karsintakilpailun ja kyllä takahuoneessa itkettiin onnen kyyneliä. Viikon päästä oli pääkilpailu Helsingissä, sen voittaja pääsi EM-kisoihin. Silloin minulla oli jo hiukan odotuksia sijoittumisen suhteen ja tulinkin toiseksi. Olin todella onnellinen, kaikki odotukseni ylittyivät moninkertaisesti. Hyvällä mielellä lähdettiin ystävieni kanssa tietysti syömään, ja innokkaimmat jatkoivat aamun tunneille saakka. Itse olin niin väsynyt valtavasta koko päivän kestäneestä jännityksestä, että kun olin saanut parit fajitakset, suklaa kakkua ja puoli kiloa makuunin herkkuja syötyä, niin kyllä uni maittoi 😉 

Nyt kun edellisen dietin aloituksesta on kulunut pari vuotta aikaa ja olen treenaillut erittäin määrätietoisesti kokoajan, haluaisin jälleen nähdä työni tuloksen. Niinpä aloitan rasvojen tiristelyn jälleen joulukuun alussa ja raportoin edistymistäni päiväkirjan muodossa tälle saitille. Toivottavasti päiväkirjani motivoi muitakin mahdollisia diettailijoita ja kuntoilijoita. 

Viikko 49

Maanantaina oli pidettävä lepopäivä viikonlopun jälkeen. Kaloreita 2200 ja muutamasta aamulenkistä lähdetään liikkeelle. Olin niin reissussa rähjääntynyt, etten saanut syötyä läheskään kaikkea, uni tuli varhain illalla. 

Tiistaina päästiin asiaan ja treenikaverin piiskaamana ns. pumppiviikko lähti käyntiin. Rintaa ja hauista väännettiin lyhyillä palautuksilla… ihanaa poltetta! Ruokailutkin sujuivat ongelmitta. Puntari näytti lähtöpainoksi 66.2kg. tästä on hyvä tiputtaa… 

Keskiviikkona tein ensimmäisen aamulenkin, sängystä suoraan tyhjällä vatsalla pihalle loskakeliin tarpomaan. Teen näin alussa 45 minuuttia, mutta kohta nostan lenkin pituuden 60 minuuttiin. Vielä olisi kaksi lenkkiä tälle viikolle jäljellä, mutta jätän ne viikonloppuun kun saan nukkua hiukan pidempään. Arkiaamuisin on lenkille herättävä siinä klo 5:30. Punttitreenissä oli jalkojen vuoro. Tämä päivä on minulle aina haasteellisin ja tuskaisin, mutta hyvin se tälläkin kertaa sujui. 

Torstai onkin sitten jälleen lepopäivä, ja keskityn lähinnä kropan venyttelyyn iltasella. Ruokailut sujuu automaattisesti kolmen tunnin välein, kovin suuri nälkähän näillä kaloreilla ei pääse tulemaan. vettä menee sellaiset kolme litraa päivässä. Tänä aamuna paino oli 65,7kg, nesteet ovat siis lähteneet liikkeelle. 

Hiukan taitaa olla kiireistä minulla, kun havaahduin vasta torstai-iltana siihen että maanantaina onkin itsenäisyyspäivä ja siis vapaata töistä. Niinpä perjantain suunnitelmat meni uusiksi ja hyppäsin pohjoisen junaan. Kotiin pyhien viettoon! Levätessä meni siis tämäkin päivä. 

Lauantaina varhain lumipyryyn lenkille ja iltapäivällä Kemin Kuntokeitaalle treenaamaan. Mikään väen paljous ei salilla vallinnut, mikä on toisaalta mukaavaa. Halvarin Mikan kanssa vaihdettiin kuulumisia ja höpöteltiin niitä näitä treenin lomassa. Vuorossa oli selkä ja myöskin minulle vaikea lihasryhmä. Tälläkertaa onnistuin kuitenkin ja sain pienenpienet siipeni kipeiksi 😉 

Sunnuntaina oli vuorossa venyttelyä ja lihashuoltoa. Sukulaisissa täytyi tietysti käydä. Ruokailut sujuivat aika normaaliin tyyliin, tosin ehkä hiukan alakanttiin kuitenkin määrällisesti. 

Viikko 50

Maanantai aamuna käväsin tunnin aamulenkin. Junani lähti takaisin Tampereelle illalla kahdeksan jälkeen. Treenaamaan en päässyt, koska sali pyhän vuoksi kiinni. No, onhan se päivä huomennakin… 

Edellisen viikon pumppitreenit on käyty läpi ja nyt alkaa jälleen uusi viiko, ja nyt keskitytään käytämään mahdollisimman suuria painoja, pyrin kuitenkin suorittamaan liikkeet puhtaasti. Ensimmäisenä tiistaina vuorossa rinta ja hauis, sekä vatsa treeni. Koska treenikaverini on Levillä rentoutumassa, jouduin valitsemaan salilta sopivan “uhrin” varmistamaan joissakin liikkeissä viimeiset toistot. Tuli hyvä treeni! 

Keskiviikon jalkatreeni saikin yllättävän käänteen; lähdinkin kaverin kanssa Pirkkahalliin treenaamaan pikajuoksun saloja. Aluksi luonnollisesti hyvät alkulämmittelyt ja sitten harjoittelin tekniikkaa. Otin myöskin vetoja, mutta on se jotenkin niin vaikeaa kun ei vielä oikein osaa…. Tosi tehokas treeni, hyvää vastapainoa puntille. Jospa minullakin jonain päivänä olisi pikajuoksijan pakarat ;). Hyvät venyttelyt lopuksi ja kotiin. 

Torstaina jälleen tunnin aamulenkki, todella liukasta… Illalla olisi vuorossa olkapäät ja ojentajat, sekä vatsat. Ruokailut ovat sujuneet suunnitelman mukaan. Kaloreita tälläkin viikolla 2200. Paino ei ole tippunut viimeviikosta tähän mennessä, seuraillaan tilannetta… 

Perjantaina onkin sitten lepopäivä ja ohjelmassa leffailta ja yöelämän katsastus, rentoutumista hyvien ystävien seurassa! 

Lauantai aamuna heräilin lenkille ja painelin pispalan rappusiin ottamaan hiukan intervallityyppistä treeniä. Aluksi lämmittelin 20 min reippaalla kävelyllä ja sitten 20 min intervallia rapuissa, lyhyitä pyrähdyksiä. Takaisin kotiin 20 min reipas kävely. Iltapäivällä oli treenivuorossa selkä ja vatsat sekä venyttelyä. Ja jälleen illan mittaan hiukan ulkoilemaan… 

Sunnuntaina olikin sitten lepopäivä. Lähinnä löhöilin ja nukuin univelkoja vähemmäksi,sekä suunnittelin seuraavaa viikkoa; ruokailuja ja treenejä. Painoni ei ole tippunut, joten mietin josko laskisin kaloreita. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että koska nälkä on ja paino heittelehtii, niin kai jotain kuitenkin tapahtuu ja pidän vielä kolmannen viikon kalorit samoissa. Kurkku tuntuu käheältä ja kokoajan tuntuu että pitää juoda… etten vaan olisi tulossa kipeäksi… 

Viikko 51

Jälleen tällä viikolla pumppaillaan, eli lyhyillä palautuksilla ja pidemmillä sarjoilla treenaillaan. Kurkku on edelleen käheä, mutta treenaamaan mennään. Ja hyvä treeni tulikin. Tälle viikolle otin mukaan myöskin aerobisen treenin jälkeen. Poljin 25 min porraskonetta lopuksi. 

Kun tiistai aamuna heräsin, kurkku oli todella kipeä. Lähdin kuitenkin aamulenkille ja kävelin tunnin. Iltapäivällä töissä aloin uupumaan todella ja meinasin kotimatkalla väkisinkin nukahtaa bussiin. Treenit jäi välistä, nyt oli kuunneltava kroppaa. Menin kotiin ja nukahdin jo varhain, ruokailutkin jäivät vähäisiksi. 

Keskiviikkona kurkkukivun kaveriksi tuli nuha ja yskä. Lämpöä ei ole, oikeastaan lähinnä alilämpöä. Huippufiilikset… Ei treeniä. Painokaan ei ole tippunut, täytynee ensiviikosta tiputtaa eväiden määrää. 

Torstaina lähdin aamulenkille. Kurkku ei ole enää kipeä, mutta nuha kylläkin on. Illalla olisi tarkoitus mennä salillekin treenailemaan olkapäät ja ojentajat sekä vatsat. Teen myöskin ilta-aerobisen vajaat 30 min perään. Valmentajan kanssa katsastettiin hiukan tilannetta ja nipistetään eväistä vähän hiilihydraatteja vähemmäksi ensi viikosta alkaen. 

Perjantaina treenataan selkä ja jälleen ilta-aerobien päälle. Lopuksi venyttelyt. Makuunista ohi mennen illaksi leffa ja rauhallinen viikonlopun vastaanotto. Jouluostoksetkin pitäisi viikonlopun aikana suorittaa, voi ei sitä tuskaa… 

Lauantai aamuna lähdinkin suorittamaan aamulenkkini salille. Poljin tunnin verran porraskonetta ja hiki lensi! Muuta treeniä ei sitten ollutkaan. Todella kova nälkä ollut koko viikon ja se on hyvä juttu. Illalla jälleen ystävien kanssa ulkoilemaan ja sehän venähti tietysti “pikkutunneille” saakka. 

Sunnuntaina oli täydellinen lepopäivä. Ruokailut sujuivat normaaliin malliin, mutta edellisen yön unen vähäinen määrä ja huono laatu pitivät minut lähes koko päivän “horroksessa”. 

Viikko 52

Kevyt treeniviikko, tätä olen jo suorastaan odottanut! Tällä viikolla keskityn lähinnä liikkeiden suoritustekniikkaan kevyemmillä painoilla. Maanantaina treenasin jalat ja tein aerobista porraskoneella päälle. Paino maanantai aamuna 65.3 kg. 

Vaihtelen tällä jouluviikolla kaloreita sillä tavalla, että maanantai-keskiviikko n.2200 kcal, torstaina 1900 kcal ja jouluaattona määrä x. Tapanista eteenpäin loppuviikko niukemmin, n.1900 kcal. Jouluaattona syön kaikkia jouluruokia ihan normaalisti. En kuitenkaan pistele massuuni herkullisia konvehteja tai joulutorttuja yms… 

Tiistaina oli vuorossa rinta ja hauis sekä vatsat ja aerobinen. Ruokailut normaaliin malliin, kova nälkä on koko ajan. Illalla kiire pakkaamaan kamppeet, lähden huomenna kohti pohjoista joulun viettoon. Keskiviikko menikin sitten töissä ja loppupäivä junassa, eväinä kylmää riisiä ja kuivaa hirvenlihaa 😉 

Torstaina painelin Kemin Kuntokeitaalle treenailemaan selkää ja vatsat. Aikalailla rupatteluksi meni, tutut ympäri Suomea olivat palailleet kotiin jouluksi. Nälkä vaivaa ihan hulluna ja tuntuu niin kuin olisi painokin tippunut maanantaista. 

Jouluaatto! Huippua, aamulla pitkälle lenkille ja sitten saunaan. Kinkkua ym. herkkuja odotellessa! 

Jouluaattona tuli valvottua myöhään ja söin todellakin jouluruokia ja join peräti puoli lasia punaviiniä. En laskeskellut yhtään kaloreita, täysin näppituntumalla koko päivä. 

Lauantaina joulupäivä aamuna läksin ihanaan kirpeään pakkas säähän ja auringon paisteeseen lenkille. Tuli nukuttua pitkään, mutta toisaalta, tiedossa on jälleen pitkä yö kun lähdetään illalla Kemin yöhön tapaamaan ystäviä. Nyt hiukan nipistetään ruuasta kun eilen herkuteltiin, kaloreita kertyi noin 1900. Painosta ei ole mitään havaintoa, mutta olo on kyllä hiukan “kevyempi” ja nälkä on kokoajan ihan suunnaton. Kävin myöskin iltapäivällä salilla treenaamassa olkapäät ja ojentajat sekä tein 25 minuuttia aerobista päälle. 

Tapaninpäivän aamulle jäi sitten viikon viimeinen lenkki ja sää oli aika kammottava. Lunta tuli tuulen kanssa kohtuullisesti, teitä ei ollut ehditty aurata ja kahlasin pyryssä sykkeen ollessa huikeat 140 lyöntiä minuutissa. Sykettä saattoi nostaa tietysti pienoinen ärtymys säätä kohtaan. Ja jotten olisi päässyt kovinkaan helpolla, 45 minuutin kahlaamisen päälle tein lumityöt ja olin aika väsähtänyt sen jälkeen. Loppupäivä meni täysin levätessä, makuupaikka vain välillä vaihtui 😉 

Viikko 53

“Joululoma” lähestyy loppuaan… Aamulenkki ja salille. Vuorossa kevyen viikon jälkeen pumppiviikko ja siis rinta,hauis ja vatsat. Päivä muuten meni pakkaillessa tavaroita (pukki oli aivan liian antoisa…) ja hiukan haikein mielin valmistauduin junamatkaan. Matkustin yöjunassa, onneksi pystyn jollain tapaa nukkumaan makuuvaunussa. 

Olin takaisin Tampereella 04:45 tiistai aamuna. Kamat kotiin ja eikun lenkille. Lähtiessäni Kemistä siellä oli 20 pakkasta ja lunta tarpeeksi, Tampereella oli nolla keli ja vesisade ja niin mustaa jokapaikassa… Kävin myöskin aamulla puntarilla ja yllätyksekseni huomasin painoni tippuneen, nyt se oli 64,3 kg. Treenaamaan en tänään mennyt. 

Nyt kun viides dieetti viikko lähti käyntiin, otan käyttööni kaloreiden vaihtelut. Eli viikon ka pysyy 2000 kcal, mutta vaihtelen +-300kcal. Korkeimmat ,eli 2300 kcal päivät rankimmille treenipäiville, eli jalat ja selkä ja alhaisimmat lepopäiville. Nostan myöskin aamulenkkien määrän neljään. 

Keskiviikkona treenivuorossa jalat ja 25 minuuttia aerobista päälle. Ruokailut normaaliin tapaan ja siis 2300 kcal. 

Torstai aamuna tein kolmannen lenkin ja illalla salilla vuorossa olkapäät ja ojentajat sekä vatsat ja 25 minuuttia aerobista. 

Perjantaina, Uudenvuoden aattona pääsin töistä normaalia aiemmin ja kävin pikaseen salilla treenaamassa selän ja aerobisen. Sitten kavereiden kanssa ruuan laittoa ja rakettien ammuntaa, rauhaisaa illan viettoa hyvässä seurassa. 

Uudenvuodenpäivänä kävin reilun tunnin lenkin kaverin koiran kanssa. Sinä aamuna tuntui olevan aika paljon niitä “kaverin koiran ulkoiluttajia” sattuneesta syystä. Muuten koko päivä meni levätessä, samoin sunnuntai. 

Viikko 1

HYVää ALKANUTTA VUOTTA 2005! 

Vuoden ensimmäinen viikko menee samalla kaavalla kuin edellinen. Treeniviikko tosin on kova ja maanantaina kävin lenkin ja illalla vuorossa jalkatreeni ja venyttelyt päälle. Nyt tuntuu siltä että treeni ei oikein kulje…. olisikohan syy valvomisessa, aika paljon on tullut parin viimeviikon aikana univelkaa kun olen ollut aikalailla menossa kokoajan. 

Tiistaina olin ihan kuollut jo aamusta. Kävin kuitenkin treenaamassa rinnan ja hauikset, ihan surkea treeni. Painelin kotiin ja niin pian kuin mahdollista, nukkumaan. Minulla oli aikaa nukkua 7 tuntia,sitten jälleen lenkille. 

Keskiviikko aamuna minua tsemppasi ajatus ihanasta,rauhallisesta koti-illasta, loppianen huomenna eikä töitä. Saisin nukkua niin pitkään kuin vähänkään jaksan. Lepo päivä muuten ja varhain nukkumaan. 

Loppiainen. Tempasin ruhtinaalliset 11 tuntia unta kupoliin ja pyörin loppupäivän sitten horroksessa….edes aamuinen intervalli pyynikin rappusissa ei selvittänyt päätäni. Kävin iltapäivällä treenaamassa olkapäät ja ojentajat sekä vatsat ja tein ilta-aerobisen. Edelleenkään treeni ei tuntunut kulkevan. Paino oli tänä aamuna 63,9 kg, hiukan tippunut viimeviikosta. 

Perjantaina olikin sitten vuorossa selkä ja aerobista päälle. Nyt homma tuntuu taas luistavan ja sain hyvän tuntuman treenissä! Illalla lähdimmekin jälleen kavereiden kanssa katsastamaan yöelämää. 

Lauantai aamulle jäi viikon viimeinen lenkki. Ulkona on sellainen pääkallokeli että painelin salille tekemään lenkkini ja kunnon venyttelyt. Paino on tällä viikolla sahaillut edes takas, ei oikeastaan juurikaan tippunut viimeviikosta jos katsotaan muutaman päivän keskiarvoa. Sahaus kuuluu toki asiaan, eikä siitä sen enempää. Nälkä kuitenkin on ja aineenvaihdunta tuntuu pelaavan. Illalla jälleen turisemaan ystävien kanssa. 

Sunnutaina pyhitetään jälleen lepopäivää. Ja syödään vähän… 

Ensiviikon suunnitelmiin teimme sen verran muutosta, että nostan aamulenkkien määrän 5 ja kalorit 1900. Sen tiedän että kun 5 päivänä viikosta yöuneni ovat keskimäärin 6 tuntia, niin yöjuoksut saavat pikkuhiljaa jäädä vähemmälle. Muuten palautuminen heikkenee ja sitäkautta rasvan palaminen hidastuu. Eli asiat tärkeysjärjestykseen 😉 Toki sosiaalista elämää täytyy ylläpitää mahdollisimman paljon, muuten tämä homma käy raskaaksi ennemmin tai myöhemmin. 

Viikko 2

Maanantai aamuna vatsani tuntui hiukan oudolta; turvotusta ja pientä kipua. Lähdin tunnin lenkille, ja nyt otin sauvat mukaan koska on niin liukasta. Tänään onkin sitten ruhtinaalliset 2200 kcal syötävänä, aamu alkaa puurolla pellavansiemenillä ja raejuustolla höystettynä, päivälliseksi ja lounaaksi riisiä ja broileria kasvisten kera. Pumppi viikko alkaa jalkatreenillä, ja hyvä treeni tulikin. Pienoinen kutina että jalat tulevat todella kipeiksi. Ilta-aerobista en jalkateenin päälle viitsi tehdä. 

Tiistai aamuna jälleen ulkoiluttamaan sauvoja. Lenkillä sykkeeni huitelee siinä 130-140 lyöntiä minuutissa, ja olen sen jälkeen ihan likomärkä hikoilusta. Salilla nopeatahtinen rinta-hauis-vatsat ja aerobinen. Jalat aika kipeät eilisestä. Hirmu nälkä kokoajan,mutta paino ei ole tippunut viimeviikosta ollenkaan. Tänään evästä 1900 kcal verran. Hyvä treeni jälleen, vaikkakin treenikaverini Suvi on sairastellut nyt pari viikkoa eikä ole ollut piiskaamassa minua… 

Keskiviikkona nukuin pommiin, enkä näin ollen ehtinyt lenkille! En kuitenkaan myöhästynyt töistä. Jalat ja pakarat niin sairaan kipeät että jokaista kyykistymistä täytyy oikein harkita. Paino on noussut, 64.5, mutta tiedän sen jokaisen kunnon jalkatreenin jälkeen. Nestettä kertyy reisiin. 

Torstaina taas nesteet liikahtivat ja aamulla lenkin jäkeen puntari näytti 63,7 kg. Salilla oli vuorossa selkä -vatsat-aerobinen. Selkä tuntuu todella kireältä, olisi syytä hierottaa. Lavat eivät tunnu kunnolla liikkuvan ja kuitenkin tulisi mahdollisimman pitkä liikerata lavoille saada jotta pienenpienet siipeni kehittyisivät 😉 Tietysti hieronnan lisäksi tulisi venytellä hyvin ja näin ehkäistä jumittumista. 

Perjantai, mukavaa, rauhallinen viikonloppu edessä! Aamulla neljännelle lenkille ja siis yksi vielä jäljellä. Salille illalla jumppaamaan olkapäitä ja ojentajia. Päälle viimeinen ilta-aerobinen, 25 minuuttia porraskonetta. Ennen dietin aloitusta porraskone tuntui kuolettavan raskaalta, nyt sitä polkee todella mielellään ja siinäkin on kehitystä tapahtunut. 

Lauantai aamuna en saanut nukkua kovinkaan pitkään, vaikka niin suunnittelin (sisäinen kello). Niinpä läksinkin 8 aamulla pispalan rappusia pitkästä aikaa ravaamaan. Otin niissä 10*30 sekunnin pyrähdyksiä, etu -ja takareisille. Kotiin pakkaamaan evästä kylmälaukkuun, sillä parin kilpasisaren kanssa lähdetään käymään Lahdessa kisaan valmentavalla leirillä. 

Sunnuntai aamuna nukuin niin pitkään kuin vain jaksoin, eli 8:00 nousin keittämään aamukahvit ja aloitin rennon aamun; Garfield -leffa pyörimään ja takaisin sänkyyn. Ei mihinkään kiirettä. Paitsi että salille iltapäivällä venyttelemään ja illalla selän hierontaan! Paino ei ole kyllä tippunut periaatteessa ollenkaan viimisen kahden viikon aikana, mutta kiristymistä on kuitenkin tapahtunut ja sen ovat muutkin jo huomanneet. Eli puntari ei kuitenkaan kerro koko totuutta. 

Todella kova kulutus on kuitenkin tällä viikolla ollut, kovempi kuin aiemmin. Kulutusta on tietysti nostanut yksi lisätty lenkki, ja sauvat. Sauvoista näillä liukkailla keleillä saa todella paljon tehoja. Tietysti nopeatempoinen punttitreeni pitää sykettä aika korkealla salillakin. Ensi viikko onkin sitten ns. kevyt viikko. 

Viikko 3

Jälleen maanantai aamuna sama ongelma kuin viimevkollakin; vatsa tuntuu oudolta, turvonneelta. Tein lenkin kovalla sykkeellä sauvojen kera. Mietin josko olisin juonut viimepäivinä liian vähän vettä ja se vaikuttaisi vatsaan. Yritin tarkkailla juontiani ja kyllä tänään vettä menikin paljon. Kevyt Jalkatreeni töiden päälle sekä ilta-aerobista se 25 minuuttia. 

Tiistai aamuna sitten tiesinkin jo herätesäni että nyt tulee huono päivä. Vatsa ihan omituinen, kipeä ja kramppaileva. Pelkäsin jo että olisiko umpisuolessa tulehdus. En mennyt lenkille, ja töissäkin oli todella vaikeaa olla. Nälkä ei ollut koko päivänä ja se on huono merkki…yleensä vaikka olisin kuinka kipeä, niin ruoka kyllä tälle tytölle maistuu. Ruokailut jäivät siis minimaalisiksi mutta vettä meni runsaasti. Menin töistä suoraan kotiin ja vain makailin. Iltaan mennessä olo hiukan parani ja sain jotain syötyäkin. 

Yön aikana laukoin veskin puolella aika tiuhaan,lähes hermostumiseen saakka. Aamuun mennessä kaikki ok, ja eikun täysillä lenkille! Koko päivän oli ihan hirveä nälkä, varmasti tiistainkin edestä. Tuntui ettei mikään riitä. Tämä keskiviikko päiväkin meni levossa -tai no töistä kaupungille ostoksille ja iltaan saakkahan siinä meni. 

Torstaina jälleen normaali rytmi. Lenkkejä on jäljellä jokaiselle aamulle,paitsi sunnuntaille. Punttitreenissä vuorossa kevyesti rinta ja hauis + vatsat sekä aerobista ja venyttelyt päälle. Tänään piti käydä mittauttamassa rasva%, mutta en päässyt töistä tarpeeksi ajoissa,joten ensi viikolla paremmalla onnella. Paino tänä aamuna oli 63,3 kg, hiukan on tippunut viime viikosta. 

Mukavaa, perjantai ja viikonloppu edessä! Heräsin jo 5:00 aamulla pirteänä ja painelin pihalle. Jännä kuinka unen tarve oon vähentynyt,ihan hyvin jaksan kuuden tunnin unilla jo toista kuukautta. Tietysti viikonloppuisin pyrin nukkumaan niin paljon kuin vain jaksan, mutta tiedän että nyt on menoa ja meininkiä, ei ehdi nukkumaan. Treenivuorossa selkä ja vatsat sekä aerobinen jälleen. Venyttelinkin palautusjuomaa juodessani… Rauhallinen koti-ilta, huomista odotellessa 😉 

Oli tarkoitus nukkua lauantaina piiitkään. No silmät aukes 07:00 mutta makasin väkisin vielä pari tuntia ennenkuin lähdin taas Pispalan rappusia ravaamaan. Sitten aamupuurolle /kahville ja parin tunnin päästä salille tekemään viikon viimeinen treeni, eli olkapäät ja ojentajat. Sitten kotiin jälleen syömään ja koitin ottaa parin tunnin nokoset ennen yöjuoksuja,mutta eihän siitä mitään tullut…. ja unirytmi meni tietysti sekaisin kun tulin kotiin siihen aikaan kun yleensä viikolla herään. 

Niinpä sunnuntai meni pienoisessa horroksessa, kolmisen tuntia nukkuneena. Paino oli jälleen hiukan tippunut, nyt 62,9 kg. Ensi viikkoa valmentajan kanssa suunniteltiin, ja otamme 9. diettiviikolla käyttöön ns. tankkauspäivän. Kuusi päivää viikosta syön kaloreita vaihdellen kaeskiarvolta 1600 kcal ja sunnuntaina potkaistaan aineenvaihduntaa korkeammalle sellasella 3000 kalorilla joka olisi tarkoitus ottaa lähinnä hiilihydraateista. Menisipä päivät nopeasti että saan sitten sunnuntai aamuna herätä tuoreen täysjyväpatongin tuoksuun……enkä todellakaan nuku silloin pitkään kun kuola alkaa valua pelkästä odotuksestakin varmana jo perjantai-iltana :0) 

Viikko 4

Normaalikuviot maanantaiaamuna, tunnin lenkille ja kiireellä töihin. Jälleen näin bussista vain perävalot ja jäin odottelemaan seuraavaa. Tähän on viimeaikoina jo tottunut. Onneksi työaikani on liukuva, joten siinä mielessä ei vahinkoa pääse tapahtumaan. Tänään kaloreita 1900 ja illalla jalkatreeni. Kaikki sujui hyvin ja jaksoin mainiosti. Varasin perjantaille ajan rasva% -mittaukseen,toivottavasti tällä kertaa ehdin. 

Tiistaina samoin lenkille ja töiden jälkeen rinta-hauis-vatsa -treeni sekä aerobista 25 minuuttia treenin päälle. Kaloreita 1600 ja kova nälkä on! Ei mitään ihmeellistä, viikonloppua odottelen jo… 

Keskiviikko on lepopäivä, mutta kävin kuitenkin aamulla lenkillä. Tiedän, raju päivä tulossa, evästä ihan törkeen vähän, 1300 kcal. Töissä meidän ihanat terminaalin pojat toivat minulle extra patterin jalkoihini, palelin niin paljon, että istuin takki päällä ja sormet kohmeessa näpyttelin tietokonetta. Tajuton nälkä koko ajan, ja vatsakin kipeenä samasta syystä. 

Torstaihin mennessä paino ei ollut tippunut viimeviikosta yhtään. En käynyt lenkillä ollenkaan, kiiruhdin mahdollisimman aikaisin töihin. Jälleen evästä 1600 kcal ja illalla treenivuorossa selkä ja vatsat, sekä 25 minuuttia aerobista. Kummaa ettei paino löysää yhtään…. tänään oli jo sitten sellainen “kuutamo” päivä, että kyllä tietää sunnuntain tankkauksen tulevan oikeaan aikaan. Tuntuu ettei jaksa yhtäkkiä yhtään mitään, edes puhua asiakkaiden kanssa. 

Sinnikkäästi perjantaiaamunakin paino edelleen samassa, välillä viikon aikana käynyt korkeammallakin. Neljäs aamulenkki tänään ja töistä menin suoraan mittaamaan rasvat. Pihdit näyttivät 19.4%. Vaikea sanoa mihin rasvat pitäisi saada, kun ei ole vertauskohdetta. Viimekisadietillä en mitannut ollenkaan. Mutta veikkaisinpa näin, että jos 13-14% kieppeille saisin, niin olisi varmaan aika hyvä. Illalla Olka-ojentaja-vatsat sekä aerobista salilla. Viikon punttitreenit on “pulkassa”, vielä yksi lenkki jälellä ja sunnuntaina herkutellaan! 

Perjantain ja lauantain välisenä yönä en nukkunut juuri ollenkaan. Kroppani päästi sitten suunnilleen kaikki nesteet pihalle ja laukoin koko yön wc:n puolella. Kun tulin aamulla lenkiltä, kirjasin lauantain painoksi 62.1, eli periaatteessa 800g tippunut viimeviikosta. Muuten lauantai lepopäivä ja illalla tyttöjen saunailta. En kylläkään jaksanut lähteä katsastamaan yöelämää, niin vähän nukuin edellisenä yönä. Haaveilin vain sunnuntaiaamusta ja tuoreesta patongista… 

Heräsin kahdeksalta aamulla valmistelemaan herkkuja sunnuntaipäiväksi. Söin paljon jasminriisiä, tomaattipastaa, täysjyväleipää -ja patonkia, ruissämpylöitä, hiukan vähärasvaista juustoa ja leikkelettä, sorbettijäätelöä…. Ihana vain syödä! Tempaisin sellaiset 3200 kcal ja siis pääasiassa hiilihydraateista. 

Viikko 5

Tankkaus nosti painoa 1.5 kg, mutta niin pitikin, tarkoitus onkin täyttää hiilihydraattivaarastot / lihakset jotta aineenvaihdunta saa hiukan potkua ja jaksan treenata. Heti alkuviikkoon sitten 110 lasissa treenit, eli maanantai aamun lenkki hyvällä sykkeellä sauvojen kanssa.Kroppa tuntui jäykältä ja lenkki takkuiselta, mutta sitkeästi vedin loppuun saakka. Illalla salilla kovin treeni, eli jalat. Lähes oksennus kurkussa treenasin ja aerobinen päälle. Tänään tankkauksen jälkeen pidän myöskin vähiten kaloreita, eli sen 1300. Hyvä fiilis sitten kun huonosta olosta selvisin : 

Tiistai olikin jo helpompi päivä. Jälleen täydet lenkillä, paino tippunut heti kilon eilisestä. Salilla teimmekin pikku muutoksen ja treenasimmekin hauiksen ja ojentajat supersarjatekniikalla ja voi sitä tuskaa käsivarsissa… 

Keskiviikkona alkoi ongelmat jälleen vatsan kanssa. Aamusta heti tuntui omituiselta ja turvonneelta. Kävin lenkillä ja kun söin aamupalan, alkoi kipu palleassa. Sitä sitten jatkui koko päivän aina kun söin jotain tai kun nälkä pääsi ylättämään. Huono fiilis. Menin kuitenkin salille ja vedin selkä treenin ja aerobisen päälle. 

Torstaina sama juttu jatkui. Onneksi on lepopäivä, en mennyt lenkillekään. Tulin töistä suoraan kotiin kiemurtelemaan sänkyyn tuskissani. Meillä töissä riehuu edelleen vatsatauti ja nyt myöskin viimeaikoina influenssa, ehkä n. 20 ihmistä on ollut jo sairaslomalla jomman kumman tai molempien vuoksi. Toivoin niin hartaasti että vatsa tulisi kuntoon, viikonloppuna oli suunnitteilla jälleen tankkauspäivä… 

Torstain ja perjantain välisenä yönä heräsin 01:00 hirveään tuskaan vatsassa. Hetken jo ajattelin että on lähdettävä päivystykseen, mutta sinnittelin aamuun. 05:00 sain hiukan nukahdettua ja kuudelta soi kello. Tosi pirtee… No lenkki jäi välistä,aloin pakata kamoja ja olin lähdössä jo 7 töihin että ehdin ottaa parin tunnin päikkärit ennen treenejä illalla. Päätäni särki myöskin mielettömästi ja tuikkasin kuumemittarin kainaloon.Olin toki kaikkea muuta kuin terveen näköinen ja kuumettahan olikin reilu 38. Ensimmäinen ajatus: voi ei, en saa tankata! Kiire loppui siihen, söin aamupalan ja menin nukkumaan. Kävin lääkärissä ja sain peräti kyseisen päivän verran sairaslomaa ja närästyslääkettä… 

Lauantaina olo jo miljoona kertaa parempi. Närästyslääkkeet tepsivät + maitohappobakteerit, eikä kipua ole ja turvotuskin laski heti. Kuumetta ei ainakaan aamusta ollenkaan, mittari näytti 35.7, eli normaalia minulle. Lepäilen tottakai koko viikolopun ja maanantaina alkaa taas rutiinit. Toivottavasti pääsi näin vähällä. Nyt on vähäksi aikaa kielletty maitotuotteet ja kahvi. Maitotuotteet ei tuota ongelmaa, mutta ne aamukahvit!! 

Sunnuntaina myöskin ihan lepäilyä ja valmistautumista ensi viikkoon. Ensiviikosta lähtien punttitreenini jakautuu viiteen päivään, treenaan etureidet ja takareidet eri päivinä. Näin saan lisää kulutusta ja treeniajat lyhyemmiksi. 

Viikko 6

Maanantai-aamuna olo tuntui todella hyvältä ja voimakkaalta, lenkkikin meni niinkuin siivillä. Intoa täynnä uuteen viikkon painelin töihin ja suuret suunnitelmat mielessä diettiä ja treenejä ajatellen. Kun olin ollut pari tuntia töissä, alkoi armoton ala-selän jomotus ja päänsärky. Sormet menivät ihan jäisiksi ja aloin täristä kauttaaltaan horkassa. Kuumemittari kainaloon ja kaikki sormet ristissä toivoin ettei olisi sitä miltä tuntui. Paha takaisku, kuumetta 39.6. Ei muutakuin lääkäriin ja kotiin ja harmitti niin vietävästi… Viikko sairaslomaa ja totaalilepoa. 

Näin ollen tältä viikolta ei ole juurikaan raportoitavaa, olen vain nukkunut ja syönyt, onneksi on ollut nälkä. Kuume tosin laski heti seuraavaksi päiväksi normaalilukemiin, mutta olen silti ottanut ihan iisisti. 

Kun 5 kuumeetonta päivää on takana, lähdin sunnuntaina aamulenkille ja ihan kevyesti ilman sauvoja. Näin syke ei noussut korkealle, siinä 100-105 kieppeillä. Aion myöskin mennä illalla salille treenailemaan vähän kaikkia lihasryhmiä, kuulostelemaan miltä kroppa tuntuu. Venyttelen myöskin hyvin, sillä tämä viikon makailu on jäykistänyt minua ihan kohtuudella. 

Toiveet korkealla ensiviikkoa ajatellen, ei olisi aikaa enää sairastaa, kun kisoihinkaan on aikaa enää 10 viikkoa. Paino ei luonnollisestikaan maatessa tipu, päinvastoin, kroppani on taas kerännyt nestettä hulppeat 1.5 kg. 

Viikko 7

No niin, toiveet korkealla lähdin maanantai aamuna lenkille kera sauvojen. Tarkkailin sykettä, en päästänyt sitä nousemaan vielä kovinkaan paljon yli 120. Hyvältä tuntui. Olotilan tarkkailu jatkui koko päivän töissä, mittailin ruumiinlämpöä ja tnnustelin sykettä. Kaikki tuntui olevan kunnossa. Niinpä läksin salille kevyesti jalkoja treenaamaan, ei mitään kiirettä ja kunnon palautukset. Tein myöskin aerobista päälle sykettä tarkkaillen. Tulin siihen tulokseen, että jos en kuuden lepopäivän ja kuumeettoman päivän jälkeen ole kunnossa, niin kyllä kroppa ilmaisee tilanteen maanantain treenien jälkeen. 

Tiistai aamu koitti, ja olin elossa =). Niinpä lähdin lenkille ja otin hiukan kovemmin kuin eilen. Paino oli tippunut kilon, siis niitä kertyneitä nesteitä, muutenhan tilanne on pysynyt muuttumattomana. Hyvältä tuntui edelleen ja aloin jo hiukan hymyilläkin, täältä vielä noustaan lavalle! Illalla kävin treenaamassa olkapäät ja ojentajat,samoin vatsan ja tein aerobisen. Kun tulin onnellisena kotiin ja söin, alkoi lievä vatsakipu tuntua jälleen palleassa. Ruumiin lämmössä ei kuitenkaan mitään muutosta ja suljin inhottavan tunteen pois mielestäni, ajattelin että se menee kyllä ohi ja kaikki on hyvin. Heräsin yöllä, minua paleli. Puin vaatetta päälle ja menin takaisin sänkyyn, alaselkää ja päätä särki jälleen, vatsa kipu poissa. Mittasin yhden aikaan yöllä kuumeen, 38.2. Alkoi sitten harmittamaan niiiin paljon etten nukkunut enää silmäystäkään koko yönä. 

Aamulla soitin lääkärilleni ja kysyin mitä tehdään… Verikokeissani ei mikään viittaa mihinkään tulehdukseen eikä viruksiakaan löydy. Ylikunto? Mielestäni ei, muita oireita en tunnista ja olen kerran senkin kokenut. Kuumetta kesti sellaiset 12 tuntia, en ottanut mitään lääkettäkään,ajattelen että menee nopeammin ohi. Iltapäivästä olo jo aika normaali, lämpö 36 mutta väsynyt. Olen siis jälleen sairaslomalla, maanantaina töihin. 

Nyt kuumeettomia päiviä takana kaksi ja olo ihan normaali, vatsakipuakaan ei ole tuntunut tiistain jälkeen. Lauantaina ajattelin käydä hiukan kävelemässä ja haukkaamassa raitista ilmaa, sunnuntaina koitan treenata kevyesti jotain pientä, esim. hauista ja ojentajaa. Edelleenkin toivossa on hyvä elää ja motivaatiota minulla vastoinkäymisistä huolimatta on, taistelen pienellä kiukulla tilannetta vastaan… 

Viikko 8

Edellinen viikonloppu sujui aika rauhaisaan tahtiin, mitään kovin sykettä nostavaa en siis tehnyt. Nyt maanantaina heti ensimmäiseksi aamulla leposykkeen tarkkailu ja sitten päätös lenkin kovuudesta; rauhallisesti otin. Samoin illan punttitreeni, selkä ja pohkeet rauhallisesti pumppaillen ja aerobista päälle. Ruoka pyörii mielessä aika tiiviisti, en sairastelun aikana ole pitänyt reilumpia syöntipäiviä ja se alkaa jo tuntua. Toivon pysyväni kunnossa nyt, jopa senkin vuoksi että saisin vkonloppuna hiukan herkutella… 

Tiistaiaamuna lähdin myöskin lenkille, mutta en malttanut ottaa enää rauhallisesti vaan kiristin hiukan tahtia. Varsinaista salitreeniä en kuitenkaan tänään tehnyt,kävin hiukan venyttelemässä ja treenaamassa vatsoja. Olo tuntuu erittäin hyvältä ja seuraavalle päivälle suunnittelin ottavani etureisitreenin ihan kunnolla! 

Keskiviikkona jälleen aamun happihyppely ja hiukan tuuletusta, viikko puolivälissä ja tankkaus lähenee =) Paino 62.5 kg, eli samassa suurinpiirtein kun sairastelun alussa parisen viikkoa sitten… Salille päästyäni illalla siellä oli niin kovasti väkeä ja tuntui että KAIKILLA oli sama treeni kuin minulla,eli joka ikinen laite mitä olisin voinut ajatella käyttäväni, oli varattu. Siinä sitten jonottaessa treenistä tulikin loppujen lopuksi aika rauhaisa, tai ainakin ylipitkät palautukset. Sarjat sain kuitenkin tehtyä tehokkaasti ja aerobisen sata lasissa päälle. Jos en ole kunnossa, niin viimeistään tämän etureisitreenin jälkeen huomaan sen. 

Torstai aamu koitti. Leposyke oli hiukan koholla,joten jätin lenkin välistä ja lähdin kerrankin etuajassa töihin enkä myöhästynyt bussistakaan! Treenasin kuitenkin illalla hyvällä sykkeellä olkapäät ja ojentajat sekä puoli tuntia porraskonetta päälle. Jalat aika kipeät eilisestä, muuten hyvä olo. 

Hohooo, perjantai!! Ja kaikki ok!! Täydet lenkillä sauvojen kanssa, bussissa matkalla töihin suunnittelin lauantain hiilaripäivälle herkkuruokia, nieleskelin vesi kielellä malttamattomana… Salilla rinta ja hauis sekä vatsat. Illalla kotona ennen nukkumaan menoa laitoin riisipuuron uuniin yöksi jotta se olisi aamulla herätessä valmista =) Puuro uunissa häiritsi nukkumistani niin paljon että kävin muutaman kerran uunilla tarkistamassa tilannetta, odottelin joko olisi kypsää.. 

Ja lopultahan se olikin. Erittäin mukavaa herätä tuoreen puuron tuoksuun ja aloitella aamu hyvällä ruualla. Tasaiseen tahtiin söin pitkin päiää, kuitenkin niin että illalla yhdeksän maissa viimeisen kerran ,eikä enää mitenkään hirveän paljon. Kaiken kaikkiaan 3200 kcal sain syötyä,enkä totta puhuakseni olisi malttanut millään lopettaa. 

Sunnuntaina täysillä lenkille ja sitten puntarille. Arvuuttelin itsekseni paljonkohan on mahtanut paino nousta syömisestä ja yllätyksekseni se olikin hiukan laskenut! Taisin siis todella olla sen tarpeessa, hienoa. Tälle päivälle onkin alhaisimmat kalorit, eli 1200. Päivällä salille treenaamaan takareidet ja pakarat sekä 30 minuuttia stepperiä päälle. Ja kyllä hiki lensi ja aineenvaihdunta pelasi. Illaksi oli vielä tiedossa eräs muuttourakka Jyväskylässä,joten kyllä tässä hiilarivarastot tyhjenee taas hetkessä. 

Viikko 9

En mennyt maanataina aamulla lenkille. En kertakaikkiaan kyennyt,eikä se oikeasti ollut edes tarpeen. Se muutto oli ihan hirveää, neljänteen kerrokseen eikä hissiä! Kaiken kaikkiaan neljä tuntia juoksua edestakas, ei taukoja koska oli kiire. Ja koska kaveria on autettava hädässä, homma hoidettiin kerralla kuntoon ja yöllä takaisin Tampereelle. Maanantai-iltana treenasin etureidet ja vatsan sekä poljin stepperiä. Treenin piti olla kova, muttei jaloissani ollut yhtään potkua eilisen jälkeen, enkä ottanut siitä kyllä mitään paineita. Tiedän että menee pari päivää kun siitä palaudun. 

Tiistaina sitten lenkille ja illalla hiukan poltetta käsivarsille, eli superina hauis-ojentaja treeni sekä aerobinen päälle. Tänään evästä 1600 kcal ja hirmuinen nälkä. 

Keskiviikkona olikin sitten lepopäivä. Tietysti aamulla happihyppely, mutta töiden jälkeen kotiaskareiden pariin. Jälleen tänään alhaisimmat kalorit, 1200. 

Torstaina paino olikin 61.7 kg. Ilmeisesti pikkuhiljaa homma alkaa jälleen etenemään vaikka sainkin kolmisen viikkoa “takapakkia” kuumeilusta. Toivottavasti se pakollinen lepo kääntyy vielä minulle voitoksi… Salille treenaamaan selkä ja pohkeet sekä vatsat. 

Tämä viikko on sujunut erittäin hienosti lukuunottamatta maanantain väsymystä. Viime lauantain tankkauksen jälkeen ruoka ei ole pyörinyt mielessä ja on oikein levollinen olo vaikkei tässä todellakaan laakereilla maata! Tietenkin tänään, perjantaina aamulenkin jälkeen bussissa töihin matkatessani suunnittelin kaupasta hankittavia ruokia, jälleen lauantaina syön paljon ja hiilihydraattia lähinnä. Mukavaa… 

Lauantaina heräilin jälleen tuoreen puuron tuoksuun. Kaiken kaikkiaan söin 5 suurta ateriaa, ja n. 3000 kcal. Mitään rasittavaa en tehnyt koko päivänä -tai no olin kaupungilla vaateostoksilla 3 tuntia =) 

Sunnuntaiaamuna läksin reilun tunnin lenkille mukavaan, lämmittävään auringon paisteeseen. Kun tulin takaisin, hiukan jännitti mitä puntari näyttää, mutta paino olikin jälleen tippunut tankkaamisesta huolimatta. Iltapäivällä kävin treenaamassa takareidet ja tein puoli tuntia aerobista. Hirveä nälkä ja kalorit tänään alhaisimmillaan. Tästä on hyvä jatkaa, mielenkiinnolla odotan lopputulosta tästä urakasta. Hyvällä fiiliksellä ensi viikkoon!! 

Viikko 10

Kovaa pakkasta maanantai aamuna, mutta ei se auta… tunti vierähti kirpakassa säässä musiikkia kuunnellessa mukavasti. Juurikaan ketään muita ei siihen aikaan aamusta liikkeellä ole. Vaikka nämä minun lenkkeilyajat ovatkin muutamien ystävieni mielestä vähintäänkin “sairaita”, mieluummin käyn silloin kun ei ole muita. Kova liikenne ja muut kulkijat hiukan häiritsevät minua. Tietysti voisin painella Pyynikin rauhallisiin metsä/ puistikkomaisemiin, mutta olen myöskin niin arka etten todellakaan lähde pimeään metsään… kesää odotellessa. Illaksi salille etureisijumpalle, päälle vatsat ja aerobista. Takareidet tuntuvat mukavan kipeiltä sunnuntain rimpuilusta. 

Tiistai aamuna totesin kelin pysyneen samana ja hiukan kiroillen puin vaatekerrastoa toisen päälle ja painelin pihalle. Niin vauhdikkaita ovat nämä aamulähdöt, että aamupalaa en ehdi syömään ennenkuin töissä työpöydän ääressä. Saas nähdä minä aamuna kaadan kahvini tai mehukeittoni näppäimistölle. Tälläkin viikolla kaloreiden keskiarvo on 1600 ja vaihtelut 200 kcal portaissa. Tänään on siis korkeimmt, eli 1600. Salilla rinta ja hauis treeni sekä aerobista puoli tuntia. 

Keskiviikko on lepopäivä, mutta aamulenkin kuitenkin tein. Lepopäivänä alhaisimmat, eli 1200 kcal. Tänään en tehnyt todellakaan yhtään mitään, töistä kaupan kautta kotiin ja ilta vierähti kaverin kanssa leffaa katsoessa ja juorutessa. 

Torstaina ei mitään erikoista, intoa tuntuu riittävän ja normikuviot eli aamulla tunti lenkillä ja illalla selkä, pohkeet ja vatsa sekä ilta-aerobista 30 minuuttia. Venyttelyt on hiukan unohtuneet, joten pikaiset venytykset päälle ja kotiin. Peili kertoo pientä kiristymistä tapahtuneen, huomenna aamulla punnitus : 

Noniin, puntari näytti perjantai aamun lenkin jälkeen 61,2kg, eli se tasainen 500g on tippunut. Sama tahti on ollut koko dietin ajan, sairaslomaa lukuunottamatta. Havahduin aamulla siihen että huomennahan saa jälleen tankata, niinpä matkalla töihin bussissa kirjoittelin kauppalappua valmiiksi vesi kielellä. Illalla salilla olkapäät ja ojentajat, sekä vatsat ja eikun kauppaan! 

Nukkumisesta ei tullut juuri mitään, riisipuuroo kypsyi jälleen uunissa ja sen ihana tuoksu kiusasi minua… Pystyin melkeimpä haistamaan sämpylöiden tuoksunkin sänkyyni – taisi mielikuvitus tehdä pieniä kepposia: Neljän aikaan aamulla olisin jo halunnut nousta, mutta makasin väkisin kuuteen ja sitten puuron kimppuun. Siitä se riemu sitten alkoi. Kävin välillä salilla ottamassa solariumia ja moikkaamassa tuttuja – eväät tottakai mukana! 

Sunnuntaiaamuna paino oli noussut tankkauksesta peräti 700g. Sata lasissa lenkille, oli hieno ilma, vaikkakin yllättäen hyytävän kylmä. Parin tunnin kuluttua aamupalasta menin treenaamaan takareidet ja poljin puoli tuntia porraskonetta päälle. Ihan mieletön kuinka hiki lensi, kyllä tiesi tankanneensa eilen! Treenin päälle harjoittelimme erään toisen kilpailijan kanssa asentoja ja kävelyä ja sitten olikin jo hierojalle meno. Valmentajan kanssa katsastettiin tilannetta ja tehtiin ensi viikkoon hiukan muutosta. Ensi viikolla on myöskin luvassa jälleen Kemin reissu ja tarkoitus olisi mitata rasva% ja ottaa jotain kuvamateriaalia pohjoisessa. 

Viikko 11

Tälle viikolle teimme sellaisen muutoksen, että vaihtelen kaloreita 1100 ja 1600 välillä. Hiilihydraattien määrää vähennettiin ja proteiinia lisättiin, joten keskiarvollisesti kalorit pysyivät suurin piirtein samassa.Tankkauspäivä on mukana myöskin lauantaina, mutta teen sen aiempaa tarkemmin, eli siis puhtaammin. Joudun myöskin treeneissä ottamaan huomioon pohjoisen reissun, eli lepopäivä vasta torstaina kun istun päivän autossa. Kaiken kaikkiaan siis viime viikon lauantain jälkeen neljä treenipäivää peräkkäin. 

Maanantaina oli siis matala kalorinen päivä. Aamulenkki ja eväänä töissä lähes pelkästään broileria ja salaattia. Vähäisen hiilihydraattimäärän huomasi kyllä välittömästi iltaa kohti, aloin olla hiukan ärtynyt. Salilla etureisi treeni ja puoli tuntia aerobista ja nopsaan kotiin syömään. Mitään palautusjuomaa en näin vähäisillä kaloreilla ota, vaan heti vain ruokaa treenin päälle. 

Tiistaina 1600 kcal ja normaalikuviot aamusta alkaen, lenkeistä lepoa vasta tämän viikon lauantaina. Salilla superina hauis ja ojentajat, sekä vatsat ja aerobista 30 minuuttia päälle. Varasin rasvaprosentin mittauksen huomiselle ja olen asettanut tavoitteeksi 16.5 %, saas nähdä mitä sitten näyttää…. 

Keskiviikkona myöskin korkeammat kalorit. Mieletön hiki on kyllä tullut joka aamu lenkillä, tosin on minulla sitä vaatettakin päällä reippaasti ollut. Pakkasta on ollut ainakin jo kaksi kuukautta joka aamu n. -15, eikä minun työajoilla ole vaihtoehtoa odottaa että sali aukeaisi ja pääsisi sinne lenkille. Olen asettanut pakkasrajaksi -25, enkä kyllä usko että enää tähän aikaan vuodesta sellasia lukemia nähdään Tampereen seudulla. Töistä painelin suoraan katsomaan sitten sitä totuutta silmiin, eli rasvojen mittaus… kyseisenä aamuna paino oli 61,5kg, pihtimittaus antoi tulokseksi 16,8%. Eli ihan pikkasen jäin siitä mitä olin suunnitellut. Illalla salille treenaamaan selkä ja pohkeet. 

Torstaina matalat kalorit, herätys 04:30 ja kiireellä lenkille. Töihin oli ehdittävä ennen 08:00, pakattava matkaa varten ruuat ja kamppeet. Tottakai tänä aamuna sitten tuli se ainoa lumipyrypäivä ainakaan kahteen kuukauteen, joka päivä muuten on niin kauniisti paistanut aurinko ja nyt kun edessä on pitkä ajomatka,on kelikin mahdollisimman epäsuotuisa. Lähdin töistä puolen päivän maissa ystävän kyydillä, perillä Kemissä illalla kahdeksan maissa. Ihana lomafiilis…. Hirmuinen palelu koko päivän, ja olokin tuntui kokoajan kevenevän ja housut tuntui niin roikkuvan! Mietin itsekseni että taitaa nyt todellakin jotain tapahtua painon suhteen. 

Perjantaiaamuna normaalikuviot ja lenkin jälkeen arvioin hiukan kuntoa peilistä, näytti paremmalta kuin aiemmin. Niinpä hyppäsin puntarille ja kappas vain, torstain lukemista oli kilon verran lähtenyt, eli nyt 60.5kg. Kyllä täytyy sanoa että vastoinkäymisten jälkeen (sairastelu usean viikon ajan) tuli niin mahtava olo ja lisää motivaatiota, että kyllä tätä innostusta ja tsemppiä ei lannista nyt mikään! Aikaa kisoihin enää 5 viikkoa ja vielä olisi jokunen kilo kiristettävää. Päivällä intoa puhkuen paikalliselle salille treenaamaan ja illalla tapaamaan ystäviä. Huomenna siis tankkauspäivä, luvassa 2900 kcal edestä evästä. 

Kävin kuitenkin lauantaiaamuna pienen, puolentunnin nälänherättely lenkin, tosin ei sitä nälkää oikeasti olisi tarvinut herätellä, kyllä se on vaivannut koko viikon 😉 Nukuinkin oikein pitkään, eli heräilin siinä 07:30… no onhan se n. kolme tuntia enemmän kuin normaalisti! Siitä se aamu sitten ruispuurolla ja moniviljasämpylöillä käynnistyi ja jatkui kylläisenä pitkin päivää. Söin kyllä vehnätuotteitakin hiukan,ettei liika kuidun määrä tuo ongelmia tullessaan, eli tuki suolistoa. Hetken päästä alkoikin jo tankkaus näkyä, suonet nousivat pintaan ja olkapäät ja hauis pyöristyivät pikkuhiljaa 😉 Ainiin, paino oli muuten tippunut vielä eilisestä, eli alimmillaan tällä viikolla se on 60.2 kg. Tästä on erittäin hyvä jatkaa! 

Sunnuntaina jälleen takaisin treenirytmiin. Aamulenkin jälkeen kirjasin painon nousseen 1.2 kg eilisestä. Jäsenet/lihakset tuntuivat jäykiltä, enkä meinannut päästä lenkillä kunnolla vauhtiin. Tänään jälleen alhaiset kalorit (1100) ja takareisijumppa salilla sekä vatsat ja aerobista puoli tuntia päälle. Erittäin energinen ja hyvä olo. Huomenna pitäisi hypätä yöjunaan ja suunnata kohti Tamperetta. 

Viikko 12

Paino lähti heti samantien laskuun, maanantain aamulenkin jälkeen se oli 60,8 kg. Aamupalan jälkeen oli alettava paakkaamaan laukkuja valmiiksi kotiin paluuta varten. Kävin vielä päivällä salilla jumppaamassa etureidet ja puolen tunnin aerobisen. Ei olisi kyllä yhtään huvittanut lähteä pois pohjoisesta, mutta minkäs teet…. Minulla oli tietysti makuupaikka junasta, ja hytti oli niin kylmä että pelkäsin vielä vilustuvani. Lämmitystä ei auttanut lisätä, termostaatti taisi olla rikki… 15 astetta oli aamulla hytin lämpötila! 

Konduktööri tuli herättelemään tiistai aamuna puoli viiden maissa, puin lenkkikamat valmiiksi päälle, taksilla kotiin viemään laukut ja samantien lenkille. Lenkin jälkeen peilikuva näytti siltä että puntarille ei kannata mennä, olin aikalailla jälleen nesteessä. No ei se mitään haittaa, vettä se vain on. Töiden jälkeen rinta-hauis -treeni sekä aerobinen, ja olin ihan mielettömän väsynyt kun pääsin kotiin, onneksi huomenna on lepopäivä! 

Juu, keskiviikko ja lepo. Sehän tietää alhaisia kalorimääriä, eli 1100kcal. Aamulenkin tietysti tein, mutta ei muuta. Kisaväriäkin pitäisi pikkuhiljaa alkaa pohjustamaan, näin ollen kävinkin solariumissa lämmittelemässä. Aikaisin nukkumaan, ihanaa… 

Torstaina lenkin jälkeen totesin nesteen itsepintaisesti vain pysyttelevän kuvioissa mukana, eli paino ei kyllä ole tippunut grammaakaan. Huomaan olevani töissä todella levoton, en meinaa millään jaksaa istua päivääni paikallani “sorvin” ääressä. Salille treenaamaan selkä ja pohkeet sekä vatsat ja aerobinen. Pitäisi melkein olla korvalappustereot treenatessa, jään ihan liian usein ja liian pitkäksi aikaa juttelemaan muiden kanssa… Nyt pitäisi kuitenkin mennä kovilla tehoilla, montaa viikkoa ei ole enää kisaan aikaa ja töitä tässä kropassa vielä riittää! 

Perjantai. Wohooo, pääsiäinen ja vapaata monta päivää, taas: Eikä sitten mitään aikatauluja näille päiville, kiitos! Todellakin aivan tarpeeksi arkipäivänä kellon kanssa menemistä. Yritin väkisin nukkua, mutta eihän siitä mitään tullut, seiskalta ylös ja lenkille. Salimme ei ole oikeastaan suljettu kuin juhannuksena ja jouluna, joten treenaamaankin pääsin, olkapäät ja ojentajat sekä aerobinen päälle. Illalla yritin kovasti lähteä kavereiden kanssa baariin, jaksoinhan siihen saakka kun illan istujaisista lähdettiin puolenyön maissa kohti kaupunkia ja suunnistinkin kotiin.Laitoin kahden maissa yöllä nukkumaan ja olin ihan varma että unta riittää piiiitkälle aamuun………….mutta saahan sitä tietysti kuvitella, taas automaattiherätys lauantaina seiskalta! Ruhtinaalliset 5 tuntia unta, kyllä muuten harmitti melko paljon. Noh,mikäs siinä, ei muuta kuin makailin väkisin siihen saakka kunnes näin ihanan auringon paisteen ja lähdin lenkille. Ja kylläpäs olinkin energinen, en millään malttanut palata kotiin, vedin pitkin Pyhäjärven rantoja sauvojen kanssa ja nautin kelistä ja lintujen laulusta ja.. olin puolitoista tuntia ulkoilemassa, sitten oli mentävä kotiin aamupuurolle. Salille päivällä jumppaamaan takareidet ja pakarat, sekä viimeinen aerobinen harjoitus tälle viikolle. 

Sunnuntaina painoin 60.4 kg ja pidin jälleen syöntipäivän, mutta valmentajalta tuli käsky että tämä on sitten viimeinen, seuraavan kerran syödään kisan jälkeen. Tankkasin vain 2700 kcal äärettömän puhtaasti. Ei ollut vispipuuroa tai jäätelöä enää mukana, kyllä meni puuroa, leipää, jasmin riisiä ja pastaa. Söin myöskin paljon hedelmiä ja kasviksia, salaattia ja perunaa. Ikävä fiilis jäi tästä viikosta siinä mielessä että paino ei tippunut käytännössä ollenkaan, vaan nesteet oli ja pysyi. 

Viikko 13

Punnitsin itseni maanantain lenkin jälkeen ja tankkaus ei nostanut painoa kuin 400 g. Tästä viikosta eteenpäin ei siis enää syöntipäivää, joten kalorivaihteluihin piti tehdä muutos: 1200,1500 ja 1800 kcal. Päätin pitää heti tankkauksen päälle kaksi alhaista päivää ja nostaa sitten heti kerralla 1800 kaloriin. Kokeillaan mitä nesteet siihen sanoo.. Mukavaa kun on vielä tänäänkin vapaata töistä! Illalla jälleen etureisi jumppaan ja vatsat päälle sekä aerobinen. Kova nälkä. 

Tiistaiaamuna samat kuviot ja paino oli tippunut 400g. Tänäänkin siis matalat kalorit ja rinta-hauis -treeni sekä aerobinen päälle. Mielettömän energinen ja hyväntuulinen olo ollut viime lauantaista lähtien, siis jo neljättä päivää, omituista 😉 Ei muutakuin töihin hyödyntämään tämä ihmeellinen energisyys. 

Noniin, keskiviikkoaamuna huomasin heti peiliin vilkaistuani että jotain on tapahtunut. Lenkin jälkeen paino oli 59.8 kg. Kyllä tätä päivää onkin odotettu että lukemat olis alle 60 kg. Vastakos sainkin lisää potkua ja energiaa, hommahan etenee sittenkin. Tänään syön 1800 kcal, tuntuu todella ruhtinaalliselta. Illalla salilla selkä-pohje-vatsa-aerobinen. Huomenna onkin lepopäivä. 

Lenkin jälkeen torstaina pakkasin kassiini töihin suunnilleen kaikki päivän evääni, aioin olla pitkään töissä. Hommia on niin paljon että aina välillä on hyvä kaivaa työpöytä esiin papereiden alta. Kuuden jälkeen illalla pääsin töistä kotiin. Seuraavan päivän eväiden kokkailu ja nukkumaan. Edelleenkin olen ihmeellisen energinen ja dietti on niin mukavaa aikaa…vaikkei kaikkea haluamaansa ehdikään tekemään. 

Perjantaina jälleen korkeat kalorit ja vieläkin virtaa riitti aivan totaalisen tehokkaaseen aamulenkkiin. Salilla takareidet ja pakarat lujille sekä hieman vatsoja. Aerobista tein jälleen 30 minsaa. Ihanaa, taas viikonloppu. Kyllä meni nopeasti tuo manaantain ja perjantain välinen yö…. 🙂 

Lauantai. Tein sitten sellaisen jutun että koska tuota virtaa on tuntunut niin kovin olevan, painelin Pispalan rappusiin ottamaan viikon päätteeksi itsestäni mittaa. Olihan se mukaavaa, oikeesti. Spurtteja rapuissa intervallityyppisesti. Vedin puolituntia ja kävelin sauvojen kera takaisin kotiin, kaiken kaikkiaan reilun tunnin lenkki. Riemukseni huomasin painon tippuneen 59.3 kiloon. Söin aamupuuron ja join kahvit, sitten se tapahtui : totaalinen väsähdys. Jalat tärisivät, silmät väsähtivät, en olisi jaksanut sitten niinkuin yhtään mitään. Parin tunnin päästä raahauduin salille, menin solariumiin ja olin satavarma että sen jälkeen ei kyllä mikään treeni kulje, varmasti nukun sinne. Ehkä nukahdinkin tai jotain, mutta jostain kummasta sain virtaa ja jaksoin treenata olkapäät ja ojentajat. Palautusjuoman juotuani sama hyytyminen toistui. Mutta ei se mitään haitannut, enää ei tarvinut kuin kömpiä valmentajan luo koko kropan hierontaan ja sitten suoraan nukkumaan! 

Sunnuntaina ei tarvinut liikahtaa minkäänlaisiin treeneihin, asentoja harjoittelin kotona ja sovitin bikinejä. Mielettömän kaunis ja lämmin ilma, lähdinkin ystävän kanssa istumaan TERASSILLE. Muutama tunti istuttiin ja paistateltiin päivää, juotiin pepsimaxia ja oli mukavaa 🙂 Ensi viikosta alkaen on sitten enää kolme viikkoa kisoihin aikaa. Jotkut ovat jo kyselleet joko jännittää, mutta en ehdi sitä vielä ajatella edes. Viimeksikin minua alkoi jännittää vasta sitten kun piti astua verhon takaa esiin lavalle… 

Viikko 14

Viimeisiä viikkoja viedään! Tälle vkolle tiputettiin ihan vähän kaloreita, siihen 1400 kcal kieppeille. Maanantaina normaalisti lenkille, mielettömällä tsempillä. Illalla treenailin etureidet ja vatsat sekä porraskoneella 30 minuuttia. Pitkään on ollut todella hyvä fiilis, mutta tänään huomasin että pinna on kyllä lyhentynyt. Mitään ongelmaa ei ole dietillä jaksamisen tai motivaation suhteen. Kiukkuisuus johtuu tietysti nälästä ja kiireestä sekä huonoista yöunista. 

Tiistaina samat aamu rutiinit ja töistä hauis-ojentaja treeneihin. En enää erityisemmin jaksottele treenejäni kovaan, pumppiviikkoon tai kevyeen viikkoon, vaan teen lähinnä fiiliksen mukaan. Tänään tuntui siltä että jaksaa kunnolla pumppailla, niinpä teinkin aika sukkelan super-sarja treenin, kesti peräti 25 minuuttia ja kädet olivat niin turvoksissa että hyvä kun sain juomapulloa vietyä huulilleni ! Aerobinen ja venyttely päälle. 

Keskiviikko oli lepopäivä, mutta kävin kuitenkin aamulenkin heittämässä. Varasin myöskin huomiselle rasva% -mittauksen…tietty toive sen lukeman suhteen on! 

Torstaina sitten ennen treeniä menimme parin ystävän kanssa katsomaan jälleen totuutta silmiin, ja pihtimittaus antoi kieltämättä miellyttävän tuloksen. Kolme viikkoa sitten mittaus näytti muistaakseni 16.8 %, nyt se oli 14.8%. Tuli kyllä todella hyvä mieli vaikka kiristeltävää vielä toki on, varsinkin jalat ovat sellainen työmaa että…. Tein salilla rinnan ja olkapäät ja huikealla teholla aerobisen päälle. Pikkuhiljaa kisapäivä pyörii mielessä. Uimapukua ja bikineitä on hiukan fiksailtukin ja tarkistettu mustien bikinien koko. Niin, Boosman Fitness Classicissa en tarvitse kyseistä mustaa bikinä, mutta täytyy varautua siihen että jos sattuisi pääsemään samana päivänä pidettäviin PM-kisoihin 🙂 Onhan se toki haaveena, ei tätä monen kuukauden diettiä ja treeniä ihan huvikseen ole tehty! 

Perjantai aamuna heräsin 04.15, automaattisesti ja hiukan harmitti…vettä satoi aika reippaasti, jätin lenkin välistä vaikken sokerista olekaan…Itseasiassa lenkki tietenkin siirtyi vkonlopulle. Olin sitten kerrankin erittäin ajoissa töissä, 07:30. Ja koko päivän todella huonolla tuulella ja väsynyt. Pienellä kiukulla treenasin takareidet ja pakarat, en juurikaan ollut juttutuulella ja se kuulema myöskin näkyi… Mutta voi sitä autuutta että viikonloppu alkoi tästä, ihana kun ei ole kiirettä! 

Lauantaina painelin aamulla pispalan rappusiin jälleen tekemään hiukan vaihtelevaa treeniä. Ilma ei kyllä ollut nautinnollinen, rakeita tuli aina välillä. Ja kyllä huomaa mielialasta että on vapaata, todella huippufiilis. Aamupalan jälkeen peilisaliin harjoittelemaan asentoja ja kävelyä korkokengillä. Väliin hiukan ruokaa ja sitten viimeinen puntti treeni, selkä ja pohkeet. Aerobista tein innoissani 45 minuuttia kun kerran virtaa tuntui riittävän. 

Sunnuntaina kävin myöskin hiukan kevyemmän porrastreenin, huomaan olevani eilisestä selkätreenistä aika puhki. Selkä tuntuu hiukan jäykältä, samoin kyllä jalatkin painaa. Pohjarusketuksen hankinta aamupalan jälkeen ja sitten ihan vain kotiin rauhassa miettimään mitä kaikkea täytyy muistaa tehdä/ostaa kisaa varten. Ensi viikosta taitaa tulla melkoista härdelliä, on kuitenkin toiseksi viimeinen viikko. Varaudun siihen ainakin sillä tavalla että teen tänään mahdollisimman pakljon ruokaa valmiiksi ettei tarvitse viettää aikaa niin paljoa keittiössä. Ai niin, tällä viikolla muuten paino on tippunut 58.6 kiloon, alkaa näyttää jo ihan kohtuulliselta 😉 

Kohta tämä projekti on ohitse ja huomaan jo ajattelevani miten elämä jatkuu kisojen jälkeen, kuinka pystyn pitämään pääni ja hillitsemään ruokahaluni niin että paino lähtisi järkevästi nousuun. Joku saattaa ehkä miettiä miksi pitäisi lihoa kun on työllä ja tuskalla kuntoon päästy. Tosiasia on kuitenkin se että ei tällainen kireys ole naisvartalolle luonnollinen olotila, ei ainakaan minulle. Onhan se toki mielestäni hienon näköistä ja ihannoin sopivasti lihaksikasta ja “tiukkassa” kunnossa olevaa naista. 

Viikko 15

Toiseksi viimeinen viikko diettiä lähti käyntiin! Tällä viikolla edelleen aamulenkit normaalisti, eli täysillä koko tunti, samoin ihan normaalit puntti treenit, mutta tehot fiiliksen mukaan. Ilta-aerobiset myöskin se 30 minuuttia. 

Tiputimme kaloreita niin, että viikon keskiarvoksi jäi 1300.Jaksotin ne niin, että heti alkuviikosta 1500 päiviä pari, eli maanantai ja tiistai. Maanantaina innostuin etureisitreenin päälle tekemään 45 minuuttia aerobista. Kotiin kiireellä sovittamaan kisa-asut ja kun tarvittavat muutokset oli katsottu, postissa ompelijalle Jyväskylään… 

Tiistaina siis samat kalorit (1500) ja aamulenkiltä suoraan töihin. Täytyy tunnustaa että kyllä keskittyminen nyt työhön tuottaa vaikeuksia, kokoajan mielessä pyörii mitä pitää muistaa tehdä…onneksi ensi viikko on minulla kesälomaa! Salilla pikainen hauis-ojentaja-vatsa treeni ja 30 minuuttia stepperiä. 

Keskiviikkona onkin kaikkein alhaisimmat kalorimäärät, 1000! Ja kyllä paleli taas koko päivän, istuin töissäkin toppatakki päällää kun muut huokailivat kuinka on lämmin…Totaalinen lepopäivä, en käynyt edes aamulenkillä. Menin todella varhain töihin ja istuin siellä pitkään tekemässä hommia ennen loman alkua. 

Torstaina jälleen sitten lenkki ja evääksi 1500 kcal. Minulla tuntuu toimivan tällainen korkeampi kaloreiden vaihtelu, siksi hyppyytän niitä näin korkeilla eroilla. Ja koska evästä on noinkin “ruhtinaallisesti”, jumppasin salilla takareidet ja 45 minuuttia aerobista sekä vatsat. Puvut palautuivat korjattuna ja hyvät on, hiukan vielä koristelen lisää jonain iltana.. 

Perjantaina aamulenkin jälkeen hyvällä fiiliksellä töihin, loma alkaa!! Työpisteen “pakkaaminen” edessä päivän päätteeksi, sillä toimistomme muuttaa kun olen poissa, sitten kisojen jälkeen täytyisi löytää uuteen osoitteeseen 😉 Illalla selän treenaus ja aerobista päälle, enää ei juurikaan tehoja kyllä irtoa. Tänään kalorit 1300. Paino on pysytellyt koko alkuviikon samoissa lukemissa, hiukan heittelyjä nesteiden mukaan. 

Perjantain ja lauantain välisenä yönä en juurikaan saanut nukutuksi. Nesteet liikkuivat ja juoksin veskissä. Lauantai aamuna heräsin aika paljon kevyempänä, ilokseni huomasin lenkin jälkeen puntarin näyttävän 57.4 kg. Tämän alempana ei ole paino vielä käväissytkään. Tänään jälleen 1000 kcal päivä, ei treeniä mutta koko kropan viimeinen hieronta. 

Sunnuntaille jäikin sitten vielä yksi treeni aamulenkin lisäksi, rinta ja olkapäät sekä vatsat. Ihan älyttömän vaikea aamulenkki, tuntui että jalat ei millään enää nouse…No ei ole enää montaa päivää, eikä itseasiassa ihan hirveesti tarvi jalan enää noustakaan huomisesta alkaen! Ensi viikolla otetaan ihan kevyesti ja valmistaudutaan kisaamaan! 

Viikko 16

Enää en tee mitään kunnon aamulenkkejä enkä treenejä, vaan tästä aamusta alkaa tasainen tankkaus lauantaita varten. Sain hyvin nukuttua, jopa 7,5 tuntia. Kävin kävelemässä 30 minuuttia ihan kevyesti, sitten kunnon aamupuuro kera banaanin ja broilerin 😉 Salilla tein sellaista pumppaavaa liikettä, ei mitään ihmeellistä tehoa. Todella kylmä on, ja salillakin fleece päällä, muuten en tarkene. Paljon venyttelyä ja kotiin syömään. Vettä tulee juotua reilu 5 litraa. 

Samaan tyyliin menee koko maanantain ja torstain välinen aika. Tiistaina oli illalla vuorossa ihokarvojen ajelu, sillä keskiviikkona alamme maalaamaan kisaväriä eikä karvoja saa olla hyvän lopputuloksen aikaan saamiseksi. Ihan hirveästi en ole solariumissa käynyt, joten ainakin 6-7 kerrosta todennäköisesti väriä saa laittaa. 

Keskiviikkona hain loput ruokatarvikkeet (lue: diettiruoat) kaupasta ja voi kuinka tarkkailin kaikkea hyvää mitä voisin kisan jälkeen ostaa ja syödä…jotain jo jääkaappiin hankinkin odottelemaan kun sunnuntaina palaan kotiin. 

Torstaina kävin mittaamassa viimeisen kerran kehon rasvat, näytti 13.8%. Tosin tankkaamisessa paino hiukan nousi ja vettä kertyi…. Alan olla jo aika tumma, väriä on nyt laitettu kolme kerrosta. Otimme muutaman kuvan, eli tilanne kaksi päivää ennen H-hetkeä! Olen itse tyytyväinen kuntooni, vaikka olisinkin toivonut ehtiväni kireämmäksi. No, lopullinen kunto nähdään sitten lauantaina kun nesteetkin toivottavasti on saatu pois, nähtäväksi jää myöskin mihin kuntoni riittää! 

Lauantai-iltana kun kisat ovat ohi, saakin sitten jo herkutella. Mitään hurjaa määrää en uskalla heti alkaa syömään, etten tule kovin kipeäksi heti. Matkani jatkuu suoraan Helsingin Kulttuuritalolta Lahteen, jossa sunnuntaina kuvauksia salilla. 

Tämä päivitys oli viimeinen tästä urakasta. Diettiä takana siis kaiken kaikkiaan 21 viikkoa ja 9 kiloa. Toivon että tämä on motivoinut mahdollisimman montaa kuntoilijaa ja kilpaurheilijaa sekä muitakin diettaajia. Toivottavasti mahdollisimman moni tätä seurannut on lauantaina 23.04 Helsingin Kulttuuritalolla seuraamassa kuinka n. 70 fitness-kilpailijaa ottaa mittaa toisistaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että jokainen joka sinne lavalle nousee, on voittaja! Pitkään on jokainen tehnyt töitä kuntonsa saavuttamiseksi, jopa vuosien kehon muokkaaminen on takana. Sen hetkinen fysiikka on rakennettu kovalla työllä, lauantaina näytetään mitä jokainen on saanut aikaiseksi, mitä rasvan alta paljastuukaan =). 

Erittäin paljon onnea kaikille kilpasisarille tulevan lauantain koitokseen, nähdään Kultsalla!!!