Fitnessmessuilla Lahdessa 23.-24.10.2004

Jkkuntofitnessillä oli esittelyosasto kunto- ja kehonrakennusalan suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa Lahdessa. Osaston avulla pyrittiin tekemään tunnetuksi yrityksen toimintaa, palveluita ja aikaansaannoksia sekä yrityksessä käytettävissä olevaa asiantuntemusta. Messuilla pidettiin myös kehonrakennuksen suomenmestaruuskilpailut, joihin osallistui menestyksellä kaksi omaa miestä Janne Kotka ja Pate Nousiainen. 

Jannen ja Paten lisäksi osastolla olivat toimintaa esittelemässä kuntoilijat Mervi ja Eero, joiden painonpudotus- ja kunto-ohjelmat ovat Jannen käsialaa, ja jotka olivat mukana kertomassa kokemuksistaan ja ohjelmien vaikuttavuudesta. Edellä mainittujen lisäksi mukana oli ainakin samanmoinen joukko perheenjäseniä ja ystäviä.

Paten kanssa juttusilla Salla Kauranen ja Sami Maaniemi.

Lauantaina, ensimmäisenä messupäivänä, miteltiin kehonrakennuksen suomenmestaruudesta. Kilpailut alkoivat klo 11.00, jolloin pitkän ja työlään valmistautumisen dieetteineen, tyhjennyksineen, tankkauksineen ja treeneineen läpikäyneet, iholtaan suklaanruskeaksi värjätyt miehet kokoontuivat kisaamaan kehon näyttävyydestä. Kilpailun kestäessä oli kaksi taukoa, jolloin omat kilpailijamme ehtivät pikimmiltään käydä osastolla kertomassa väliaikatietoja ja lepäämässä. Kilpailun lopputulos julkistettiin n. klo 16.00, jolloin saatiin tietää, että Pate Nousiainen oli kevyen sarjan suomenmestari ja Janne Kotka keskisarjassa neljäs. Tuomisina osastolle oli kaksi komeaa palkintopyttyä, jotka asetettiin tietenkin näyttävästi esille. Useita tuttuja ja alan harrastajia kävi miehiä onnittelemassa ja pahoittelemassa sitä, että Jannen olisi kuulunut sijoittua korkeammalle. Kilpailumenestyksen kunniaksi pisteltiin joukolla parempiin suihin Mervin leipoma komea täytekakku. 

Rachel Kauppila vieraili JK Kuntofitness osastolla.

Osastolla esiteltiin toimintaa, jaettiin esitteitä ja suoritettiin kehon rasvaprosentin mittauksia vierailijoille. Mittaustoiminta osoittautui varsin suosituiksi, sillä siihen oli ajoittain jonottamassa yli kymmenen henkilöä. Mittaustuloksen tulkinnan lisäksi oli mahdollista välittömästi saada mestaritason opastusta arvojen ja kunnon kohentamiseksi. Rasva-arvonsa kävi mittauttamassa ainakin yksi kansanedustaja, useita julkisuuden henkilöitä ja toistasataa muuta messuillakävijää. 

Teksti: Eero Räsänen