Hei kaikki, 

Olin pitkään etsinyt itselleni sopivaan traineriä kun sattumalta löysin Jannen tiedot. Yhteydenoton jälkeen tuli hyvä tunne, että Jannelta mä varmasti saisin sitä kaipaavani apua, tietoa ja motivaatiota päästäkseni tavoitteeseni, -elämäni kuntoon! 

Rapakunnossa en tunnusta olevani tällä hetkelläkään. Olen juossut, jumppaillut ja salillakin melko ahkerasti treenaillut koko aikuisiän. Koko ajan on kuitenkin ollut sellainen tunne, että tästä voisi saada vielä paljon enemmän irti. Niinpä tavoitteeni on lokakuun alussa juosta puolimaratoonin kevyesti alle kahden tunnin ja aloittaa matka kiinteämpää ja lihaksikkaampaa vartaloa, sellaista mistä olen aina haaveillut. 

Ikää minulla on 25 vuotta, työskentelen kansainvälisessä yrityksessä projektitehtävissä. Suurimmat haasteet tälle omalle projektilleni varmasti tuokin epäsäännöllinen elämä ja ajan rajallisuus. Tervetuloa mukaan seuramaan kuinka käy!

Viikko 29

17.7.2006

Projekti lähti käyntiin käymällä Jannen kanssa treenit, ruokavalion ja pelisäännöt läpi. Treeneissä ei tässä vaiheessa tuntunut olevan mitään kummallista mutta ruokavalio herätti sitäkin enemmän kysymyksiä. Janne kuitenkin perusteli tosi hyvin miksi näin lähdetään liikkeelle. 

18.7.2006

Aamu lähti käyntiin ensimmäisellä salitreenillä. Hirveät kassit mukana fillarilla työpaikalle ja siellä sallille. Aika hyvin osasin painot katsoa kohdalleen heti mutta kyllä aina uuden ohjelman aloittaessa menee vähän siihen säätämiseen. Treeni tuntui kuitenkin menevän hyvin perille ja sykekin nousi ihan mukavasti viimeisiä sarjoja tehdessä. Illalla kävin vielä juoksulenkillä mutta ei se nyt vaan vielä rullaa. 

19.7.2006

Tänään oli oli tarkoitus mennä illalla vielä salille mutta tuli yllättäviä sukulaisuus velvotteita heti tielle. Näinkö tämä nyt sitten alkaa? Voin vaan kuvitella mitä se sit on kun tehdään 12 tunnin työpäiviä. Ruuista en kyllä pahemmin lipsunut mutta en ole toistaiseksi vielä saanut koko päivän sapuskoja alas. Ihan liikaa näin lomalöhöilyjen jälkeen. 

20.7.2006

Ojentajia ihan särkee tiistainen treeni, pakottaa suorastaan! Rinta ei edes ojennu. Pitäisikö tässä olla tyytyväinen treenin tehokkuuteen vai syyttää itseä huonosti hoidetuista venyttelyistä? Töiden jälkeen jalkatreeni. Illalla löhöilyä ja siideri tulevan pitkän viikonloppun kunniaksi. Viikonloppu meneekin sitten festareilla ihanien kavereiden kanssa joista ei vaan saa tarpeeksi! Ruotuun palataan vasta ensi viikolla. Kippis! 

Viikko 30

24.7.2006

On kyllä niin mankelista läpiajettu olo viikonlopun jälkeen. Telttailu, juhliminen ja vähäiset yöunet ovat todellakin tehneet tehtävänsä. Tänään ei treenailla. Illalla mennään vielä siskon synttäreiden ja läksiäisten kunniaksi ulos syömään, ihanaa. 

25.7.2006

Tänään minusta tuli taas kunnon treenari. Ruuat pysyi kuosissa, treenit meni mukavasti ja vielä ehdin vähäksi aikaa Stadikalle aurinkoon. Nukahdin siihen sitten tunniksi. Illalla laitoin usemman päivän eväät valmiiksi niin ei tarvitse joka päivä käydä samaa rumpaaa läpi. 

26.7.2006

Syöminen on tullut aina vaan helpommaksi. Nyt onnistun samaan jo välipalojakin alas ja olo ei ole yhtään liian täysi, päinvastoin, todella virkeä. Illalla olin ensimmäistä kertaa poikaystäväni kanssa salilla tämän ohjelman kanssa ja hän innostui kokeilemaan sitä myös. Kiva oli huomata, että hänen mielestäkin ohjelma on rakka ettei tässä yksin kitise laiskuuttansa. Olin todella tyytyväinen treeneihin ja kaksi tuntia meni melkein huomaamatta. Hyvä seura, parempi mieli! Illalla mietin siinä ruokapöydässä raejuustojeni kanssa kun toinen söi pitsaa ettei mua haittaa sitten yhtään vaikka mun seurassa söisi herkkujakin. Jotenkin en viitsisi rankaista itseäni hienojen treenien jälkeen 500kcal rasvaa! Pojat tuli vielä sitten illalla kylään ja tehtiin heille mansikkamargharitoja. Ihmeellisen helppoa oli passata sekin kierros. Toivottavasti tämä jatkuu näin. 

27.7.2006

Heräsin huonosti nukutun yön jälkeen tosi tukkoisena. Kaikki lihakset ovat kipeitä ja käynnistyminen vei aikansa. Olen nyt muutaman päivän odotellut, että mun hammaskipu hellittäisi mutta tänään on vaan myönnettävä, että hammaslääkäriin tässä taas joutuu. 25 on kuulemma se maaginen ikä kun melkein jokaista alkaa viisaudenhampaat vaivaamaan ja se on nyt tullut todistetuksi. Mulla oli muutaman viikon päähän varattu jo aika mutta nyt ei voi enää odottaa sinne saakka. Töiden jälkeen menen salille ja sen jälkeen kotiin löhöilemään. Oi sitä autuutta kun saa vaan olla, ja vieläpä yksin! Teho-osastokin tulee telkusta. Ihmeen helposti on taas mennyt ruokien kanssa mutta sunnuntaina kuulen onko Janne samaa mieltä. 

28.7.2006

Viikonloppu suunnitelmat vaihtuivatkin heti aamulla kun siskoni soitti olevansa edelleen sairaalassa. Hän oli jo eilen käynyt sairaalassa huonovointisuuden takia ja olin ihan varma, että lämpöhalvauksenhan hän on Saksan helteissä saanut. No nyt koko yön yli tiputuksessa oltuuan ei vieläkään olo helpottanut joten helteistä ei enää varmastikaan ollut kyse. Onneksi olin pakannut kassin viikonlopun mökki/juhla viikonloppua varten joten ei tarvinnut kuin varata lennot ja pääsin suoraan töistä lähtemään sinne jo iltapäivästä. Aikamoinen näkyhän se oli siellä sängyn pohjalla mutta erittäin hyvillä mielin ja hymy nousi korviin kun näki, että pikkusisko oli saapunut apuun. sairaalasta selvittyäni menin siivoamaan hänen asunnon ja nukkumaan. kaiken tämän kohelluksen keskellä ruuat pysyi kuitenkin kurissa lukuunottamatta lentokone sämpylää mikä sekin mastui diettipöperöiden jälkeen taivaalliselta. Ihanaa huomata kuinka vähään sitä voi olla tyyytyväinen. 

29.7.2006

Herättyäni aloin hoidella vähän asioita jos se sisko vaikka pääsisi kotiin tänään. Vesijohto vesi ei ole tällä alueella mitään kummosta joten ensimmäiseksi piti hakea vettä kaupasta sellaiset 18 litraa. Kyllä se ihan aamujumpasta kävi kun niitä ullakkohuoneistoon ilman hissiä kantelee 30 asteen helteessä (ei ihme, että näissä oloissa välillä tarvitsee vähän tiputusta). Iltapäivällä sisko sitten pääsikin kotiin ja tilattiin sushit juhlan kunniaksi kotiin. Hyvää oli! 

30.7.2006

Loikoilu jatkui vielä tänäänkin kun pidin potilaalle seuraa. Tuli sitten katsottua Kummankaa molemmat kaudet useampaan otteeseen läpi ja vielä ne jaksoi hymyilyttää. Oikeastaan tämä huiliviikonloppu tuli minullekin ihan tarpeeseen ja mukavaa kun siskokin alkoi voida jo paljon paremmin. Jannen kanssa soiteltiin illalla ja yritin parhaani mukaan muistella parin viime viikon treenipainoja. Lopputuloksena todettiin, että ihan hyvin menee, lihaskunto on jo nyt hyvä joten sitä vaan parannellaan. Painokin on lähtenyt putoamaan vaikka olen viikonloput elänyt kuin elopellossa. Viikko meni treenien kannalta ihan kivasti nyt pitää vaan ensi viikolla päästä useammin lenkille.

Viikko 31

1.8.2006

Olin vasta puolen yön maissa kotona eilen illalla joten trenailut jäi maanantailta siihen. Tänään aamulla pakkasin salikamat valmiiksi niin pääsi suoraan töistä treenaamaan. Vuorossa olisi selkä ja hauikset mistä hauikset ehdottomasti mun lempparit, selkää on minusta aina ollut raskas treenata. Treenit meni yllättävän kevyesti vaikka aerobisista taas lintsasin muka kiireisen illan takia. Selkää särki jonkin verran illalla ja hartiat oli todella jäykät treenin jäljiltä. Syömiset jäi todela vähäisiksi huonon ruokahalun ansiosta. 

2.8.2006

Herätys jo ennen seitsemään tarkoituksena mennä ennen töitä muutaman työkaverin kanssa treenailemaan. Kävelin ihanan aurinkoisen matkan töihin ja siellähän minua jo odotettiinkin. Vuorossa oli rinta/hartia/ojentaja treenit. Tosi hauskaa treenata välillä seurassa kun liian usein joutuu yksin salille lampsimaan. Aamutreenien jälkeen huomaa kyllä siinä 11 maissa, että haluaisi vaan kaivaa kolon johonkin nurkkaan ja mennä nukkumaan. Onneksi oli hyvät eväät mukana ja lightcokis vähän piristämässä päivää. Mun vakavin addiktio on ihan varmasti light cokis! Janne kysyi minulta taas juonko varmasti vettä tarpeeksi päivän aikana. Nyt olen muutaman päivänä seurannut kuinka usein tota 750ml pulloa saa päivän aikana töissä täytellä ja keskiarvoksi sain sellaisen 3 ja puoli. Kun kotona vielä juo jonkin verran niin luulen, että se siellä 3-4l pyörii per päivä. Nyt olen vielä vaihtanut kahvin yrttiteehen sillä huomasin sen piristävän paljon paremmin. 

Tänään mennään suoraan terassille töiden jälkeen mutta taidan jättää siiderit tällä erää väliin. Olen miettinyt miksi mun lenkkeily on nyt alkanut näin huonosti ja en keksinyt mitään muuta syytä kuin kadonnut iPodini. Nyt on vaan hyväksyttävä, että jonnekin se on jäänyt ja ei auta kuin lähteä lenkille vanhan radion kanssa. Tuli sitten nautittua lasillinen viiniä ja kanaleipä ilman leipää terassilla. Eihän se viini tähän diettiin kuulu mutta ei mielestäni turhan suuri repsahduskaan ja kaiken kaikkiaan olin erittäin tyytyväinen päivän kulkuun. 

3.8.2006

Tänään on jalkatreeni luvassa töiden jälkeen. Olen nyt joutunut nyt kaksi viikkoa tekemään treenit peräkkäisinä päivinä kun olen viikonloput ollut reissussa. Syyskuussa tämäkin varmasti helpottaa vaikka silloin alkaa NLP kurssi johon olen ilmoittanut ja mistä opetus järjestetään pääsääntöisesti viikonloppuisin. Saa nähdä kuinka sitä jaksaa kun viikonloput ovat tähän mennessä olleet niitä kaivattuja huilipäiviä. Olen halunut NLP kurssille todella pitkään ja nyt kun siihen viimein tarjoutui mahdollisuus olen kyllä todella innoissani siitä ja luulen, että mielenkiinto pysyy yllä ihan loppuun saakka. 

4.8.2006

Perjantaita ei voita kyllä mikään! Aamulla on niin kiva herätä kun tietää ettei huomenna tarvitse. Käytin koko aamun hyväkseni, söin rauhassa ja pakkailin viikonlopun reissua varten. Töihin ehdin vasta ennen yhdeksään ja päivä tuntuukin matelevan. Aika paljon on vielä ihmisiä lomalla ja mun hommat seisoo kyllä pahasti niiden takia. Toisaalta on ollut enemmän aikaa miettiä tätä kuntoprojektia mutta täytyy sanoa, että odotan jo ensi viikkoa ja kunnolla työnmakuun pääsemiseen. Tänään ei ole treeniä tiedossa eikä koko viikonloppunakaan. Toivon mukaan yhden lenkin pääsen heittämään sunnuntaina. Ensi viikon tavoite onkin päästä lenkille ihan ohjelman mukaisesti eikä siitä lintsata enää yhtään. 

5.8.2006

Päivä alkoi ihanalla aamulla vanhempieni luona. Syötiin aamupalaa päivänvarjon alla rauhassa ja ihmeteltiin kissan touhuja, -kiirettömät aamut ovat mielettömiä! Päivällä käytiin kaupungilla ja torilla ostoksilla. Diettiruuat eivät näihin päiviin kuulu ja leivoinkin kakun jälkiruuaksi. äiti oli vielä ostanut pyytämääni jalohomeviiniä jälkiruuan kanssa mikä maistui kakun kanssa taivaalliselta. Olen luonteeltani kulinaristi ja sopeutuminen tähän askeettiseen ruokavlioon on ollut hieman ristiriitaista. Periaattessa samaa ruokaa ei mielestäni pitäisi joutua syömään kahta päivää pidempään ja monipuolisuus on ehdottomasti ravinnon rikkaus. Toisaalta diettiruoka on maistunut erittäin hyvältä vielä tähän saakka joten ehkä olen valmis vähän muuttamaan mielipidettäni. On ollut hauska huomata kuinka hyvältä tavalliset arkiruuat maistuvat kun niitä ei enää päivittäin syö. En muista koska olisin ollut niin innoissani huoltoaseman juustovoileivästä kuin viime perjantaina. Päivän kruunasi vielä paiväunet omenapuun alla ja saunominen ja uiminen. 

6.8.2006

Aamu alkoi samalla tyylillä. Päivän vietimme hiekkarannalla ja sieltä kotiin syömään äidin ruokia vielä kerran. Ruuan jälkeen huomasin ettei kukaan ollut marjapensaista vielä herukoita kerännyt ja poimin sieltä muutaman rasiallisen marjoja pakkaseen tulevia proteiinipirtelöitä varten. Oma lempparini on aina ollut laittaa pakastemarjoja, heraa ja vettä vain sen verran, että ne alkaa sekoittumaan ja tehdä “proteiinisorbettia”. 

Viikko 32

7.8.2006

Takaisin ruotuun viikonlopun jäljiltä. Yllättävän helppo tehdä kun kroppa tuntuu keränneen nestettä jos jonkin verran viikonlopun herkuttelujen jäljiltä. Muutama matkapäivä näyttäisi tälle viikolle osuvan mutta yritän parhaani mukaan saada eväät mukaan sinnekin. Nyt tulevan syksyn aikatauluja katsellessani tulin siihen tulokseen, että noita juoksulenkkejä on pakko tehdä myös aamuisin. Muuten ei aika riitä millään. Tiedän kokemuksesta kun työpäivät alkaa venymään niin illalla on takki tyhjä pelkästään salilla käynnistä, eikä edes aika riittäisi kun sen tunnin verran tarvitsee lenkin jälkeen rauhoittumiseen ennen kuin pystyy nukahtamaan. Sanoin Jannellekin heti alussa, että yritän aktivoida itseni aamusta sillä niitä tunteja ei kukaan multa vie pois. Harvemmin kokoukset alkavat ennen yhdeksään mutta loppuvat myöhään sitäkin useammin ja sitten sitä jännittää ehtiikö/jaksaako vielä treenata. Nyt aion ainakin pahimmilta näyttäviltä päiviltä poistaa tämän stressin. Ihan eri tavlal joutuu suunnitelemaan aikataulut jos haluaa edes tämän verran urheilla mitä ohjelmaani nyt kuuluu. Hattua täytyy kyllä nostaa niille monille jotka kisaavat ja käyvät täysipäiväisesti töissä, mitenköhän he sen tekevät? Luulen, että hyvät aikataulutus- ja organisointikyvyt ovat kaiken a ja o. 

8.8.2006

Eilen lähdin treenien jälkeen ajamaan jo tämän päiväiseen kokouspaikkaan. En olisi kuitenkaan illalla enää jaksanut mennä lenkille ja ajattelin hyödyntää aamun tähän tarkoitukseen autolla ajamisen sijasta. Ensimmäinen aamulenkki kuukausiin sujui ihan mukavasti. Tuli juostua 8 km ja aikaa meni 40 minuuttia. Syke oli koko ajan turhan korkealla mikä varmasti johtui aikaisesta ajankohdasta. Sen jälkeen hyvät venyttelyt, suihkuun ja aamupala. Mukava fiilis jäi ja nyt ei haittaa vaikka olisin kotona vasta kymmenen maissa. 

9.8.2002

Eiliset syömiset jäi ihan naurattavalle tasolle ja tänään sen kyllä huomasi, – nälkä ihan koko ajan. Päivä oli niin kiireinen etten ehtinyt syödä kuin raejuustoa yms. ain ajossakin välissä. Tänään on kunnon eväät varrattu mukaan. töiden jälkeen menen tekemään jalkatreenin ja illalla on vielä ilta menoa. Menimme illalla syömään ja valitsin listalta kalalautasen mikä oli alkupalaksikin melko pieni, joten varmasti ihan hyvä vaihtoehto, kun sopivaa salaattia ei listalta löytynyt. Lasi valkoviiniä meni illallisen kanssa ja toinen konserttia kuunnellessa. Ei ihan dietin mukainen ilta mutta ei myöskään järjetön repsahdus. 

10.8.2006

Tänään pitkästä aikaa ansaittu vapaailta. Lenkille pitäisi lähteä mutta mihinkään ei tarvitse mennä illalla, ihanaa! Jos nyt näkisin vaikka sen teho-osaston telkustakin. Viikon pyykkikasa odottaa myös pelastajaansa joten eiköhän sitä ilta taas meni hujahduksessa. Tilasin yhden kirjan Akateemisesta ja siitä tuli saapumisilmoitus mutta sen haen vasta lauantaina niin ei mene koko ilta lukiessa. 

11.8.2006

Tein illalla 8km lenkin upeassa ilmassa. Yritin illalla vähän hieroa jalkoja etteivät kipeytyisi pahasti. Ehkä se sitten toimi sillä jalat tuntuvat ihan vetreiltä tänään. Tänään on illalla rinta/ojentaja/olkapää treeni mihin on tähän asti uponnut vähintään se 90 minuuttia. Sen jälkeen olisi luvassa leffa ulkoilmateatterissa, aika mukavaa. Löysin tänään netistä Nutris ravintolaskurin mitä voi testata ilmaiseksi 7 päivää. Siinä saa näkyviin myös nautitut vitamiinit ja rasvojen laadut kivasti. Ihan motivoivaa leikkiä sillä vähän ja katsoa miten saa päivän b vitaaminit kasaan. En ole vieläkään ostanut kalkkilisää mitä Janne suositteli ja laskurilla katsottuna ne tulisi kyllä ihan tarpeeseen. Menen sunnuntaina heti ostamaan samalla kun haen proteiinia lisää. 

12.8.2006

Päivä meni rannalla löhöillessä upeassa ilmassa. Olin odottanut koko viikon, että saan kasan naistenlehtiä eteen ja voin vain olla. Muutama tunti hellettä riittikin ja sitten kaupungille ostoksille. Illalla syötiin parvekkeella ja tulihan siinä viinipullokin avattua. Yöllä sain viimein siivottua asunnonkin mikä olikin viimeksi imuroitu varmasti ennen kesälomia! 

13.8.2006

Tänään oltiin kavereiden kanssa sunnuntai brunssilla mutta ihme kyllä ei tullut syötyä mahaa liian täytyy. En tiedä sitten olisiko toi merkki omasta kehityksestä vai keskinkertaisesta ruuasta. Veikkaan jälkimmäistä. Illalla oli Jannen kanssa palveri ja päätettiin tehdä ruokavalioon muutama muutos. Nyt minulla on ennemmän vapautta ruuan kanssa kunhan suhteet pysyvät sovittuina. Ajateltiin myös tämän viikon jälkeen alkaa tekemään voimatyyppistä salitreeniä sen juoksun tueksi. kaiken kaikkiaan oikein kiva ja energinen viikko.

Viikko 33

14.8.2006

Aamulla selkä/hauis treeni aloitti mukavasti viikon. Töissä alkaa olemaan jo aikamoinen kiire. Mielenkiinnolla odotan miten syksy menee. Illalla kävin kavereiden kanssa kahvilla kaupungilla ja vähän maailmaa parantamassa. Sain viimein haettua lisää proteiinijauhoakin. 

15.8.2006

Eilen nukahdin jo yhdeksältä eikä väsymys tunnu häviävän mihinkään. Tänään minulta poistettiin viisaudenhammas mikä toi oman lisäleiman päivään. Nestemäisiä ruokia ja treeni vapaa. Koko ilta meni kiukutellessa kipuja ja outoa väsymystä. 

16.8.2006

Aamulla oli jo vähän energisempi olo kuin eilen mutta joku tässä vieläkin hankaa. Voisiko se ruokavalion muutos vaikuttaa näin paljon? Minusta tuntuu etten mä ehdi mitään muuta tehdä kuin pakkailla kasseja ja eväitä ja roudata itseäni ympäri kaupunkia. Tämän kahden asunnon loukku alkaa nyt todella viemään mun energiat. Riipuen päivästä mulla on joko treenikassi, työvaatekassi, läppärilaukku tai sitten ihan oikea käsilaukku kannettavana. Kuitenkin useimmiten niin, että kaikki ovat mukana ja eväät siihen vielä päälle. Olen jo saanut nimityksen kassialma töissäkin, joten mä luulen ettei tämä ongelma ole yksin mun kuvitelmaa. 

No aamulla kun olin taas saanut kassit valmiiksi ja huojuin tavarapaljoudessani ratikka pysäkille niin eikös se juuri pyyhällä siitä mun nenän edestä. Ajattelin, että jos vaikka poikaystäväni heittäisi mut töihin ja kipitin kotiin takaisin. Hän lupasi heittää mutta alkoi siinä kaikessa rauhassa hoitamaan vielä loppuja aamurutiineja. Siinä lomassa hän kuitenkin ehti kehoittamaan minua piristämään mieleni etten olisi aina näin loppu. Siis piristymään! Vesa ei todellakaan tajua! Siis eihän tässä mitään piristymistä tarvita, korkeintaan hieman tukea ettei ihan kaikki mun vapaa-aika menisi näihin logistisiin järjestelyihin! Helppohan se on kun aamulla pitää ainoastaan yksi paita silittää ja mukaan ei tarvitse ottaa kuin lompakko. Autonkin voi jättää kätevästi työpaikan halliin niin väliakös sillä vaikka olisi betoniporsas mukana. 

Kai sanomattakin selvää, että lähdin ratikkapysäkille uudelleen ja tein päätöksen minkä luulen lisääväni energiamäärääni huimasti. Tästä lähdin minä olen arkipäivät omassa kodissani yötä. Kassi määrät pienenevät ja löytyypä kaikki tavarat sitten ainakin saman katon alta. 

Töiden jälkeen menin tekemään rinta/olkapää- ja ojentajatreenin. Ojentajia ja olkapäitä on tosi kiva treenata ja jälkeenpäin oli huippu fiilis. Fillarin kotiin ja lähdin vielä lenkille. Ensimmäistä kertaa juoksu rullasi! Syke pysyä alhaalla, taivaalta tippui vettä ja ilma oli raikas pitkästä aikaa. Aloin miettimään jos hengitysvaikeudet ja korkeasyke ovatkin johtuneet ilmoista ja pölyn määrästä. Olen todella allerginen ja luulen, että mulle parhaita juoksukelejä ovatkin siksi sateiset päivät. 

17-20.8.2006

Torstaina tein jalkatreenin ja kävelin sen lisäksi reilun tunnin lenkin. Jalkoja särki yöllä niin ettei saanut oikein edes nukutuksi. Pitäisi venytellä vielä paljon paremmin jos se auttaisi. Loppu viikko meni taas huiliessa kavereiden seurassa mökillä. Tuli syötyä niin paljon! Varmasti ei tullut kalorivajetta viikolle noiden viikonloppu mättöjen ansiosta. Ensi viikolla vähän viisaammin. 

Viikko 34

21.8.2006

Viikonlopun syömiset tuntuivat kehossa maanantaina herätessä. Koko kroppa oli niin jumissa ja turvoksissa. Olo helpottui iltaan kohti, töiden jälkeen kävin puolen tunnin lenkillä ja sen jälkeen salilla. Energiaa olisi riittänyt vaikka millä määrin. Kotiin päästyä kaaduinkin sitten suoraan sänkyyn ja nukkumaan. 

22.8.2006

Olo oli virkeä pitkän yön jäljiltä. Töiden jälkeen menin suoraan salille tekemään rinta/ojentaja/olkapää treenin. Kotiin käveltyäni olin ihan poikki ja nälkäinen. Hetken lepäilin ja söin ennen lenkille lähtöä. vastahakoisesti sain lenkkarit jalkaan ja sain itseni ulos juoksemaan. Ihminen syö kuulemma elämänsä aikana nukkuessaan 10 ötökkää, näistä 2 hämähäkkiä, montakohan ötökkää sitä syö lenkkipoluilla elämänsä aikana? Eilen meni ainakin useampi kurkusta alas törmättyäni mäkäräisparveen, ja pitihän sitä yksi saada silmäänkin. Tein kuitenkin tunnin lenkin ja venyttelyt siihen vielä päälle. 

23.8.2006

Tänään ei ole tiedossa salia eikä juoksua sillä menen kokeilemaan uuden salin jumppatarjontaa. Ajattelin käydä Combatissa pitkästä aikaa. Ainakin ennen pidin siitä, todella tehokasta treeniä ja saa sopivasti aggreja purettua samalla. Nyt on ensimmäistä kertaa vakava herkkuhimo töissä! Tuntuu, että antaisin mitä vaan jos saisin yhden pullan kahvin kanssa. Aikaisemmin on ollut yllättävän helppo kieltäytyä kokousherkuista mutta tänään todella koetellaan luennettani! Niin kauan kun elän viikonloput vapaammin, olen päättänyt pitää nollatoleranssia herkkujen suhteen viikolla muuten ei tule mitään. 

On ollut todella kiva lukea toisten kuntopäiväkirjoja ja etenkin huomata kuvista mieletön kehitys! Petriä ei varmasti enää tunnistaisi nyt jos näkisi ja pitäisi sen aloituskuvan perusteella päätellä kuka hän on. Onnea vaan lostavasta työstä! Ensimmäinen viikko kisoihin valmistautuvan Teijan päiväkirjasta oli mielenkiintoista luettavaa. Täytyy vaan ihmetellä miten tytöllä riittää sisua pitää tiukkaa diettiä yllä epäsäännöllisestä elämänrytmistä huolimatta. Tsemppiä vaan paljon! 

24.8.2006

Aamusta heti salille 7.30. Vireys tasosta kertoo varmasti, että huomasin sittten salille päästyäni ettei minulla ole toppia/liivejä paidan alla. No tilanne korjaantui äkkiä mutta koko treeni meni vähän alpha-aalloilla. Työpäivä venyi seitsemään ja sen jälkeen ruokakaupan kautta kotiin leipomaan viikonlopun vieraita varten. 

25.8.2006

Taas sama juttu, työpäivä venyi seitsemään. Tarkoitus oli päästä hyvissä ajoin tekemään ruokaa kotiin, niin se olisi sitten valmis kun ystäväni pääsisi perille. No Sanna oli jo oven takana ja minä vielä töissä! äkkiä kotiin ja viikonloppu voi alkaa. 

26-27.8.2006

Viikonloppu meni hyvässä seurassa nauttien vapaa-ajasta, ihanasta ilmasta ja hyvästä ruuasta. Ainut satsaus kuntoprojektiin täna viikonloppuna oli pitkät kävelyt kaupungilla ja uudet lenkkarit. Myyjä katsoi mun askellusta ja tuli siihen tulokseen, että tarvitsen lisää tukea kaaren kohdalle. Hän osasi selittää sen hienosti ja kuulosti siltä, että jalkojeni kipuilut voisi hyvin olla kiini siitä. Teetin lenkkareihin vielä omat pohjallisetkin mutta se mötikkä tuki pitää hakea vielä kun niitä tulee lisää. Nyt polttelee päästä kokeilemaan miltä uudet menopelit jaloissa tuntuvat! 

Paino ei ole pudonnut sitten viikkoon ja laitoinkin hätä viestin jo Jannelle. Peilikuva koko ajan kyllä mielyttää enemmän joten en ole hirveän huolissaan kehityksestä. Nyt kuitenkin päätin, että pitää alkaa elämään siivommin myös viikonloppuisin ja katsoa kuinka paljon se auttaa. Toisaalta mä luulen, että vapaammat viikonloput auttavat jaksamaan viikolla. Joku balanssi on kuitenkin löydyttävä ja siitä tuleekin seuraavien viikojen haaste.

Viikko 35

28.8.2006

Taas uusi viikko käyntiin. Tänään pääsen illalla kokeilemaan taas uutta salia, ja mikä parasta heidän Pilates-tuntia myös. Kävin viime syksynä säännöllisesti Pilates tunneilla ja huomasin sen selvästi parantavan selän ja lantio liikkuvuutta. Tunnit ovat kuitenkin melko kalliita, 17 euroa kerta, joten olisi ihan hyvä saada harjoittelua tehtyä kotonakin välillä. Salien tarjoamat Pilates tunnit ovat ainakin tähän asti olleet melko kaukana koko Pilates ideasta mutta tämäkin lienee muuttunut jo vähän, joten odotan illan tuntia jo kovasti. 

29.8-3.9.2006

En ole ehtinyt kuntopäiväkirjaa juuri päivittelemään, mutta eipä ole tullut kuntoiltuakaan muualla kuin töissä. Maanantaina kävin tutustumassa uuteen saliin mutta pilates siellä alkaa vasta ensi viikolla, joten siitä vasta sitten kerrottavaa. Oli mukava kuitenkin käydä välillä kokeilemassa uusia laitteita. Poikaystäväkin kävi ihmettelemässä kuinka tosissaan väänsin hauiksia, hän nauroi, minä irvistelin. 

Tiistaina meni töissä pitkään ja illalla piti vielä ajaa seuraavaa kokousta varten 150km ettei tarvitsi aamulla lähteä ajamaan niin aikaisin. Keskiviikko menikin sitten täysin töiden merkeissä. Illalla soiteltiin Jannen kanssa uuden ohjelman tiimoilta ja ihmeteltiin painon jumittamista. Siinä se 62kg on ja pysyy vaikka näillä eväillä pitäisi olla jo varmasti 5 alkava. Mä luulen, että vika pilee mun viikonloppu elossa, mihin kuuluu viiniä ja ruokaa jne. Nyt noudatetaan pari viikkoa tosi tarkasti Jannen ohjeita, eikä yhtään lipsuta niin katsotaan kuinka käy. Näitä töiden puitteissa tapahtuvia lipsahduksia kun ei voi poistaa, enkä usko että ne nyt niin paljon tätä hommaa ovatkaan sabotoineet. 

Koko viikko oli yhtä kaaosta töissä ja treenit jäivät tällä viikola yhteen salikertaan ja muutamaan lenkkiin. Viikonloppuna oli aiemmin sovittua ohjelmaa mutta sunnuntaina loikoilin ja keräsin voimia seuraavaan viikkoon. 

Viikko 36

4.9.2006

Juteltiin tänään Jannen kanssa ja sovittiin ensi viikolle yhteinen treenikerta vähän lisämotivaatioksi minulle. Työviikot alkavat lähentyä 50 tuntia per viikko ja siihen vielä matkat päälle, niin olen todella ihmeissäni miten meinaan syksyn rämpiä näin. Puhuttiin myös jos jättäisin puolimaratonin vähän myöhemmäksi niin ei tarvitsi ainakaan siitä murehtia. Senhän juoksee läpi kyllä vaikka milloin, mutta minun aikatavoitteeni sen suhteen oli alittaa se 2 tunnin raja. Illalla kävin tekemässä ensimmäisen voimatreenin ja aikaa siihen sai kulumaan melkein kaksi tuntia. Tuntui tosi hyvältä ja lisäilin painoja aika reippaasti. Treenikaveri jo vähän toppuutteli ojentajien kohdalla ettei tekniikka kärsisi ranskalaisessapunnerruksessa. Hieno fiilis oli päästä treenaamaan viikon tauon jälkeen! 

5.9.2006

Kaikkein kamalinta kiireessä on unohdella asioita. Tuntuu, että joka päivä olen unohtanut jonkun kokouksen tai mailin yms. Eilen olin sitten unohtanut meikkini ja hiusharjani poikaystävän kämpille. Ei siinä auttanut kun aamulla pyytää häntä nopeasti hätiin ja siinä sitten automatkalla töihin meikkasin parhaani mukaan. Illalla kävin tekemässä jalkatreenin ja kävelin päätteeksi kotiin. 15 minuuttia jäi aikaa laittaa itseni ravintolakuntoon illallista varten. Uskokaa tai älkää, mutta onnistuin. 

6.9.2006

Tänään ei ole treeniä tiedossa vaan juoksulenkki. Kahden viikon pyykitkin odottavat mua kotona ja muutamat muut talousaskareet, mitkä ovat tässä työtahdissa jääneet hoitamatta. Huomenna aamulla pitäisi olla jo ennen 6 lentokentällä, joten lenkin jälkeen aikaisin nukkumaan, huomenna on 15 tunnin työpäivä edessä. 

7.9.2006

Päivä meni täysin töiden merkeissä. Klo 21 olin kotona. Pari tuntia kirjoittelin vielä työhakemusta, ja eikun nukkumaan. Alan vaihto mielessä! 

8.9.2006

Näin muutaman entisen opiskelukaverin kaupungilla töiden jälkeen ja mentiin yhdessä syömään. Janne sanoi ettei joka kerta tarvitse sitä viiniä ottaa vaikka ulkonakin käy. Niinpä niin, 3 lasia meni kuitenkin. Missä mun selkäranka??!!! 

10-11.9.2006

Lauantaina selkatreeni aamupäivällä. Olipa hauskaa kerrankin treenata aamupäivällä. Sen jälkeen pääsi vielä päiväunille huilaamaan. Ihan luksusta. Illalla kaverin tupareihin. Sunnuntaina sukuloimista=syömistä. Ensi viikolla lupaan olla lipsumatta ruokapuolesta.