Boosman Expo 2006 -raportti (22.4 2006 Helsinki)

Perjantai ilta (21.4-06) klo 19.40, lento AY 418 laskeutuu Helsinki – Vantaan lentokentälle. Odotan hetken merkkivalon sammumista, ennen kuin nousen ylös ja otan laukkuni. Matka sujui jouhevasti Kemistä valkoisten pilvien päällä. Seuranani lennolla oli Hamarin pariskunta. Kaikki olimme menossa seuraamaan Boosman Fitness Classic ja Grand Prix kilpailua Helsingin kulttuuritalolle. Lentoterminaalista päästyämme otimme taxin ja suunnaksi Cumulus Olympia hotellin. Avaan huoneeni oven 719, ja jään hetkesi oven suuhun “haistelemaan” käytävällä tuoksuvaa Protania. Vuosien saatossa olen alkanut jopa pitämään tästä kisavärin “tuoksusta”. 

Tunnen kuinka paita liimautuu selkääni. Avaan ikkunan, ja kurkistan ulos seitsemännestä kerroksesta. Suihkusta tullessani ihmettelen mikä ihmeen “puhina” kuuluu käytävältä. Tsiikaan ovisilmästä… EI VOI OLLA TOTTA! Tuttu mieshän se siellä kolmen vuoden takaa vaimoni ja minun häämatkalta Rhodokselta. Nyt tämä sama mies käytävällä harjoittelee vapaaohjelmaansa. Otan kamerani, ja ei muuta kuin tervehtimään. Annan hänen rauhassa tehdä harjoituksensa loppuun. Paikalle saapuu myös liiton puheenjohtaja KP Ourama. KP ottaa muutaman kuvan miehestä ja vaihtaa muutaman sanan hänen kanssaan. Jäädessäni yksin tämän “jättiläisen” kanssa, menen tervehtimään: Hei! KIM KOLD. 

Kim ja Mano 'vertailevat' leukojaan.

Rhodosella 2003 ollessamme Kim kertoi kuinka oli valmistautunut Helsingin PM – kilpailuihin mutta ne oli peruttu. Treenasimme lomamme aikana useasti Kimin ja hänen ystäviensä kanssa paikallisella Fitness Academy nimisellä kuntosalilla. Yksi heistä oli Helle Sheila Stampe, tanskalainen naiskehonrakentaja. Helle tuli vaimoni Kertun kanssa hyvin juttuun, “patistaen” myös kilpailemaan. Onneksi Kim ei nyt hotellilla tavattuamme kysynyt voitinko mestaruuden… Tuli sanottua Rhodoksella hänelle: I’m little now but next year I`m bigger and better Finland Master Champpion ;). No, Rhodosella ollessa tunsin itseni hieman pieneksi hänen vierellään :(. Mutta kukapa ei olisi tuntenut, kun mies on lähes kaksimetrinen ja kisapaino lähentelee 140 kiloa. Päästin Kimin ja hänen huoltajansa valmistautumaan huomenna lauantaina olevaan kilpailuun. 

Vilponen vastaili kiperiin kysymyksiin.

Iltapalalle mennessä muu Kemin Tiimi istuikin jo pitkässä pöydässä tilaamassa syötävää. Paikalla kävi myös Kotkansalon Jaana, jota Tiimi oli tullut kannustamaan. Jaana oli tekemässä huomenna lauantaina comebackia amatööripuolelle ammattilaislavoilta. Hän kilpaili viimeksi 2004 Figure Olympia kilpailussa Las Vegasissa. Todella hyvän iltapalan jälkeen nukkumatti vei höyhensaarille. 

Emma Kallion huoltajana toimi Tirroniemen Mari.

Lauantai 23. päivä, klo 8.00 astelen hotellin aamupalalle. Ei näytä “Tiimi” olevan paikalla, liekkö illalta mennyt pitkäksi..? Kim Kold oli paikalla huoltajansa kanssa, muutama Eestin kilpailija myös. Pian eräästä pöydästä kuului Tirroniemen Marin iloinen tervehdys. Mari kertoi olevansa Emma Kallion huoltajana, ja jännittävänsä kilpailua enemmän kuin itse kilpailija. Emma kilpailee samassa sarjassa Kaisa Piipon kanssa tulokkaitten Body Fitness sarjassa. Odotin jännityksellä myös Kaisan kilpailua. Olenhan seurannut vuoden ajan Kaisan valmistautumista tähän kilpailuun. Aikani aamiaista nautittuani alkoi muitakin tuttuja ilmaantua paikalle. Salimme omistajan (Body Center) Pekka “Härkä” Erkinantin ja hänen vaimonsa kanssa jutut oli hilpeitä. Jatkoin syömistä jäätyäni hetkeksi taas yksin, kunnes paikalle saapui Juha “Coleman” Kåhlman ja kaikille tuttu Kari, Suuren seikkailun voittaja vuodelta 2005. Karin Heli vaimo oli tullut kilpailemaan tulokkaitten sarjaan kuten Emma ja Kaisakin. Mari tuli vielä juopaseen muutaman kupposen “Kevalia”… kertoi minulle mihin oli “piilotettu” herkulliset suklaamuffinsit. Pakkohan niitä oli vielä maistaa. Siinähän se parituntinen aamiainen vierähti leppoisasti tuttujen seurassa. Hetkeksi haukkaamaan raitista Helsingin ilmaa hotellin ulko-ovelle. Näyttäessäni Juhalle ja Karille kuvia Kim Koldista jutut meni tatuointeihin, omistaahan Kim aika “näkyvän” sellaisen. 

Yhteistyökumppanit Kaisa ja Janne.

Janne Kotka saapui myös hotellin aulaan mihin olimmekin sopineet treffit. Tulimme Kulttuuritalolle klo 12.00. Hetken aulassa kierrellessä näin Jannen luo kävelevän sporttisen näköisen tytön. Hetken kuluttua selvisi, että hän oli Kaisa Piippo. Ensimmäistä kertaa näin kilpailijan, jonka valmistautumista tähän kilpailuun olin seurannut JK Kuntofitness sivuilta. Tsemppiä kilpailuun Kaisa! 

Juhani Hokkasen EM-pronssia 1980 oli todistamassa, Jouni Virtamo, Keijo Reiman ja Jyrki Savolainen.

Ari “Patu” Teppola ja Susanna Lampela olivat tulleet katsastamaan kevään kilpailijoiden tason. Kumpikin syksyn 2005 kilpailijoita. Susanna erittäin lupaava Body Fitness -kilpailija. Ari jutusteli Jannen kanssa pitkän tovin kisa suunnitelmistaan. 

Spirit osastolla tapasimme Juhani “Jussi” Hokkasen joka oli hyvällä tuulella kuten aina. Hän on kehonrakentaja jolla intoa riittää kilpailemiseen, vaikka takana on jo lähes 30-vuotinen kilpaura. Porin SM-kilpailuissa vuonna 1979 Juhani voitti nuorten mestaruuden ennen Peter Kerästä, Jouni Nordströmiä ja Matti Halosta. Myöhemmin Oslon PM-kilpailuissa hän voitti myös mestaruuden. 

Seuraavana vuonna oli EM-kilpailut Belgiassa mistä Juhanilla oli kotiin Jyväskylään tuomisina pronssia. Yleisen sarjan SM-kultaa tuli jo vuonna 1982, sarjassa alle 80 kiloa. Ylemmästä sarjasta (alle 90 kg) tuli SM-mestaruus vuonna 1987. Jussi kilpaili melkein koko 90-luvun ammattilaislavoilla. Osallistuihan hän vielä vuoden 1999 Master Olympia kilpailuunkin. Hokkanen palasi amatöörilavoille vaikeitten loukkaantumisten ja vaivojen jälkeen. Voitti vielä 2004 SM-kilpailuissa pronssia, yleisessä alle 95 kilon sarjassa. Tämä mies jos kuka on sellainen, joka uskoo aina parempaan huomiseen. 

Pakkotoiston osastolla juttelin hetken Jouni Virtamon kanssa. Janne tapasi siellä Kaisa Piipon ja Jonin. Otimme muutaman kuvan muistoksi yhteistyöstä. Kaisa on ollut erinomainen “päiväkirjan” kirjoittaja JK Kuntofitness sivuilla. Portaat laskeuduttuamme aulaan törmäsin Kemin Tiimin edustajista Raimo “Rame” Savukoskeen ja Henna Kalasniemeen, sekä Juha “Coleman” Kåhlmaniin. Ramelle oli annettu tehtäväksi kannustaa “kuuluvasti” Jaana Kotkansaloa kilpailussa. Juha huolehti kilpailun videoinnista. Henna oli tullut kilpailun lisäksi “jumppakoulutukseen” Helsinkiin. 

Ulkona tapasimme Mika “Mäne” Mäkisen, Noviisi SM-hopeamitalistin vuodelta 2003. Sisälle palattuamme aulassa seisoskeli Kim Kold huoltajansa kanssa. Pyysin Jannea ottamaan kuvan “treenikavereista”. Kim ihmetteli missä vaimoni Kerttu on… Kerttu jäi tällä kertaa kotiin sanoin. Toivotin tsemppiä kilpailuun ja suuntasimme katsomon puolelle jännittämään. Katsomossa tapasimme WFF-liiton Fitness MM-kultaa voittaneen Rachel Kauppilan ja Tero Lintusen. Tero vastaa liiton toiminnasta pohjoismaissa.

Tapasimme myös Jukka-Pekka “Pate” Nousiaisen ystävänsä kanssa kisoja seuraamasta. Kolmen kilpavuoden ja kolmen mestaruuden jälkeen Patella on välivuosi kilpailemisesta. Itse kilpailusta ja sen tunnelmista tulossa myöhemmin Paten kirjoittamana kisaraportti. 

Kuva 5: Kehonrakentaja 1981 No.1 

Teksti: Mano Koitila